11 Aralık 2017 Pazartesi

Villarreal 0 Barcelona 2

Barcelona kritik bir deplasmanı daha geçti ve liderliğini sürdürdü. İlk yarısında zorlandığı ve pozisyon üretemediği maçta Barcelona Villarreal'i son 20 dakika Suarez ve Messi'nin attığı gollerle 2-0 yendi.

60.dakika Raba'nın atılması sonrası iyice oyunu karşı sahaya yıkan Barcelona önce tiki taka ile nefis bir Suarez golü, ardından savunmanın çıkarken topu kaptırması ve Messi'nin iki kişiyi yere serip kaleciyle karşı karşıya rahat bir şekilde yaptığı gol ile beraber maçı bitirdi.

Barcelona kazandı ama o akıcı futbolunu maç geneline yayamıyor. Messi'nin bir şeyleri değiştirmesine ya da Suarez'in yeteneklerini yansıtıp ekstra bir gol atmasına bağlı. Alışık olduğumuz paslaşmalar, rakibi açmalar zaman zaman oluyor.

Barcelona 15 hafta sonunda 12 galibiyet, 3 beraberlik ile yenilgisiz şekilde liderliğini sürdürüyor. En yakın rakibi Valencia ile arasında fark 5. Real Madrid ile fark 8.

La Liga'da ilk yarı 2 hafta sonra bitiyor. Barcelona haftasonu sahasında 17.sırada yer alan Deportivo'yu ağırlıyor. Puan kaybı yaşamayıp Real Madrid deplasmanına biraz daha rahat çıkmak lazım.

Hiç yorum yok: