11 Aralık 2017 Pazartesi

Manchester by the Sea

Başarılı bir dram filmi. En çok sevdiğim film kategorisinden biri. Diğeri Biyografi. Daha samimi, daha gerçekci filmleri izlemeyi seviyorum. Burada da Casey Affleck ve en iyi erkek oyuncu oscar'ı almaya götüren performansını hayranlıkla izlememek mümkün değil. Film başından sonuna kadar gayet akıcı şekilde, müziklerle de süslenmiş şekilde ilerliyor ve 2 saat 10 dakika boyunca sizi bağlıyor.

Film zaten harika bir müzikle ve benim hayatta en çok sevdiğim aktivitelerden biriyle başlıyor. Tekneyle geziyorlar, balık tutuyorlar. Bir filmde tekne varsa, balık tutmak varsa o filme daha da sarılıyorum. Hem de burada teknenin çok daha derin anlamlarının olduğunu ilerleyen dakikalar daha iyi anlıyoruz.

Abisinin ölümü sonrası sıradan hayatı değişen bir adamın hikayesini bu kadar güzel anlatamazlardı. 

Patrick tekneye sahip çıkacak, çıkmak zorunda çünkü hayatının güzel günlerini o teknede babasıyla geçirdi. Babasının emaneti o.

Bir film müziği bir filme bu kadar etki edebilir. Müthiş. Bazen öyle yerlerde giriyor ki filme çok daha başka bakıyoruz.

Manchester güzel şehir. En azından filmden bunu görebiliyoruz.

Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler, Lucas Hedges filmin ön plandaki oyuncu kadrosu.

En İyi Özgün Senaryo oscarını da sonuna kadar haketmiş.

Buzdolabından düşen tavukların, bile derin anlamlar içerdiği bir film. Gösterişsiz şekilde ama yazar ve oyuncunun müthiş performansına şahit olduğunuz bu filmi mutlaka izleyin.

Hiç yorum yok: