23 Aralık 2017 Cumartesi

Konyaspor 1 Fenerbahçe 1


Son 5 hafta bir arada oynayan geri dörtlü ile oynadığımız maçlarda aldığımız üst üste 5 galibiyet, ondan önce 3 beraberlik gelirken bugün oynayan defans oyuncularından 3'ü sahadaydı. Ve sahada yine o oyuncular oynarken 1-1'lik beraberlikle ayrıldık. Ancak bu kaybın tek nedeni bu eksikler miydi? Bence değildi.

Fenerbahçe Konyaspor gibi ligin pozisyon bulma açısından da, gol atma açısından da en kötü takımlarından birine karşılık sabit bir forvet oyuncusu diyebileceğimiz bir isimle başlamayınca ilk yarı karşı sahada olduğumuz tüm anlar topu içeriye gönderme fırsatı bile yakalayamadık çünkü içerde kimse yoktu. Ceza sahasına kadar gelip orada tıkandık.

Konyaspor zaten ne pozisyon bulabiliyor ne de iyi savunma yapabiliyordu ancak biz korkak bir futbol ile oynuyorduk. 2.yarı Soldado değişikliği ile başlarken istediğimiz taktiğe döndüğümüz 65.dk skor tabelasında Konyaspor'un 1-0 üstünlüğü vardı. Isla'nın bireysel hatası ile yediğimiz golün ardından Valbuena'nın asistinde Mehmet Topal'ın golü geldiğinde önümüzde 25 dk vardı. Ancak kenarda ya oyunu okuyamayan ya da okumak istemeyen bir isim olunca 2.forveti soktuğumuz dakika 86'ydı. Sadece bu dakikadan sonra bile 3 pozisyona girdiğimiz düşünülürse Aykut Kocaman'ın bu değişiklik için geç kaldığı büyük bir gerçekti.

Fenerbahçe kazanması gereken, rahat kazanabilecek bir deplasmandan 1-1 ile dönüp şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldu.

Oğuz Kaan belki güçsüz ama ilk yarı 3 tane ters top attı. Mehmet Topal ve Josef'den göremedim o pasları. İlk maçında bunları yapan bir oyuncuya daha çok forma vermemiz gerektiğini anlamak için 45 dakika yetti. Bence iyi futbolcu olacak.

Valbuena pas hatası yapıyor evet. Hatta 1 dakika içinde 3 pas hatası yaparak rekor kırmış bile olabilir ancak asist de yapan o, Soldado'ya 30 metreden topu atan da o. Yani maçı değiştirebilecek bir adam. Ayrıca takımda herkes sabit oynadığı için Valbuena'ya top kaybı yapıyor diye kızmam söz konusu olamaz. Takımda sorumluluk alan futbolcu görmek hoşuma gidiyor.

Soldado, Dirar, Aatıf ve Giuliano sahanın etkisizleriydi. Özellikle Giuliano birden stop etti. Dirar ise gerçekten benim görmediğim ne yapıyor 17 hafta sonunda anlayamadım.

Volkan Demirel'in bir kaç net kurtarışı vardı. Golde bir hatası yoktu bence.

Konyaspor stadında maçtan sonra Şampiyonlar Ligi müziği çalmak da enteresan. Konyaspor'u ciddiye almamak lazım. Rakip olarak bizi görmeleri normal. Fenerbahçe'den puan almak bile önemli bu takımlar için.

27 isabetli ortada sadece 8 isabetle oynadık. Özellikle Dirar'ın devre arasında orta çalışması lazım.

21 Ocak'ta Göztepe maçıyla 2.yarıya başlıyoruz. Şampiyon olmak istiyorsak transfer de yapmamız lazım, oyuncuların iyi de çalışması lazım. İşimiz zor.

Hiç yorum yok: