23 Aralık 2017 Cumartesi

El Clasico 2017


Ağustos ayında oynanan 2 El Clasico vardı. Barcelona'nın son zamanlarında hem skor, hem oyun olarak ezildiği 2 maç. Madrid'de 2-0, Barcelona'da 3-1 kaybeden bir Barcelona. O gün oynanan oyundan sonra İspanya'da Real Madrid'in haksız rekabete yol açacağını, oluşturduğu bu kadronun, gelecek gençler ile beraber kusursuza yakın bir futbol oynayacağını ve Barcelona devrinin kapandığını söyleyenlerin sayısı bir hayli fazlaydı. Ancak öyle olmadı. Barcelona sezona fırtına gibi girdi ve bugüne kadar yenilgi yüzü görmedi. Real Madrid ise hiç beklenmediği bir şekilde oldukça kötü aylar geçirdi. Lider Barcelona'nın maç eksiği ile beraber 11 puan gerisine düştü. Ancak burası El Clasico. Burada her şey başka işliyor.

Son haftalarda formunu arttıran Real Madrid ve tam tersi son haftalarda biraz düşüşe geçen Barcelona. Maç Real Madrid'in evinde. Real Madrid'in beraberliğe bile üzüleceği bir maç. Barcelona kazanırsa lig biter. Farkın 14 olmasından ziyade İspanya gibi 2 takımın sürklase ettiği bir yarışta 14 fark kapanmaz. Barcelona da Real Madrid de bunun farkında. Ancak tabii Barcelona gibi bir takım böylesine büyük bir maça beraberliğe çıkmaz.

Ronaldo, Messi, Suarez, Benzema, Modric, Iniesta... Klas ayaklar konuşacak, milyonlar ekran başına geçecek ve belki de dünyanın en önemli maçlarından birisi olan El Clasico yine büyük bir heyecana sahne olacak.

Kazanan Barcelona olsun, lig yarışı son bulsun. 

15:00 Beın Sports 2.

Hiç yorum yok: