9 Aralık 2017 Cumartesi

Bursaspor 0 Fenerbahçe 1 / Kazanma Alışkanlığı


Maç öncesi Bursa gibi zor deplasmanda yenilsek bile takımın iyi oyunla ve özellikle rakipler ile oynadığımız maçlarda kazanarak şampiyonluğa ulaşabiliriz diye düşünüyordum. 3 puan bu yüzden benim için ekstra sevinç oldu. 

Aykut Kocaman'ın adaletli olmadığını ve kazanan takımı oynatma alışkanlığını devam ettirme açısından bozmadığını düşünüyorum. Yoksa ne müthiş oynarken kesilen Ozan'ın ne de takım kötü oynarken tek ayakta kalan oyuncu olan Valbuena'nın oynamamasının izahı olamaz. İkisi de ilk 11'de olmayı hakediyor. Ama tabii kazandığımız için herkes susuyor. Burası Türkiye. Burası Fenerbahçe.

Mücadele her deplasman olduğu gibi ve gayet normal kontrollü başladı. Fenerbahçe özellikle hücum anlamında üretim sıkıntısı çekiyor ama aynı zamanda iyi savunma yapıyordu. İlk yarıyı bir şekilde tamamladık. Janssen'in sakatlanarak oyundan çıkması üzücü oldu. Ancak o sakatlıktan dolayı oyuna giren Soldado'nun kazandırdığı penaltı vuruşu sonrası Giuliano'nun golüyle 1-0 öne geçtik. Kalan dakikalar oyunun iyice kontrolünü aldık. Oyuncularımızın ilerde yaptıkları basit hatalar olmasa maç 2'ye, 3'e rahatlıkla gidebilirdi. Volkan'ın 88.dk bir tane net kurtarışı vardı. Onun dışında Bursaspor maç başından sonuna pozisyon bulamadı. Vermedik. Fenerbahçe için kazanma alışkınlığından dolayı kazanılan bir maç olduğunu söylesek yanlış olmaz. Bu tüm camialar için önemli belki ama Fenerbahçe için çok daha önemli çünkü kırılgan bir yapımız var. Havayı da yakalayınca devam ettirebiliyoruz.

Fenerbahçe'de Josef, Dirar ve Roman'ın iyi oyunları devam ediyor. Onun dışında takım halinde iyiydik. Aatıf ve Mehmet Topal ilk 11'e yakıştıramadığım iki topçu. Ozan ve Valbuena'nın takıma oturması ile beraber çok daha iyi takım olabiliriz. Ama sanki şu an tüm her şey bu oyuncular sayesinde oluyor gibi Mehmet Topal ve Aatıf ilk 11'de kalmaya devam eder.

Valbuena'nın hatalarını takip etmek, kovalamak komik. Yaptığı olumlu işleri söylemeyince daha da komik oluyor.

Giuliano iyi penaltı atıyor. 14 maçta 8 golü oldu. Son 5 maçta 5 golü var. Fenerbahçe'yi galibiyetlere taşıyor. Daha da iyi olacak. Ve özellikle Giuliano tam Kadıköy'de gazı arkasına alarak, maçları 1'dan fazla golle geçebilecek bir oyuncu gibi geliyor. İlk Karabükspor maçında bakalım neler yapacak?

Bursaspor tribünlerinin yaptığı koreografi güzeldi ancak zaman zaman etkili olma dışında tezahurat anlamında kötü bir maç çıkardılar. Zaten derbiler performansları düşüyor.

Fenerbahçe tribünleri ise Türkiye'nin en iyi deplasman tribünü olduğunu bir kez daha gösterdi. Deplasmanda hiç ev sahibi tribünlere bakmadan tezahuratları söylemeye devam eden ve stadı inleten başka bir tribün yok. Gerçekten keşke herkes objektif olabilse ve Fenerbahçe tribünlerinin hakkını verebilse. Deplasman Fenerbahçe'nin işidir. Giden herkesin ayaklarına, ağzına sağlık.

Volkan Demirel'in atılan yabancı maddeler, Volkan'ın atın atın demesi, hakemin suçlu Volkan'mış gibi Volkan ile konuşması alıştığımız şeyler.

Fenerbahçe Çarşamba günü kupa rövanşında Adana Demirspor ile deplasmanda oynadıktan sonra Pazartesi günü Kadıköy'de Karabükspor'u ağırlayacak. Devreye kayıpsız girmek çok önemli.

Hiç yorum yok: