24 Aralık 2017 Pazar

Aykut Kocaman & Ozan Sorunu


''Oyuncularla ilgili karar vermek bu işin zor taraflarından bir tanesi. Ozan Tufan konusundan daha önce M. Topal ve Valbuena için soruluyordu. Bu bizim iç meselemiz. Doğru oluyor, yanlış oluyor, bu başka mesela. Şeffaflık var ama her şeyin açıklanması gerekmiyor. Bu başka bir seviye. Bir karar veriliyor sonuçta. ''

Aykut Kocaman Konyaspor maçında neden Ozan Tufan oynamıyor şeklinde gelen bir soruya bu cevabı verdi. Yalnız buradan değişik sonuçlar çıkabiliyor.

Öncelikle Ozan taktiksel olarak kesilmiş olabilir ancak bunu söyleyebilmek için sahaya bakacak olursak oynadığı son maçların tamamında takımın en iyi oyuncularından biriydi. Bu yüzden de böyle bir şeyi söylemek üstelik bu kadar eksik oyuncu varken doğru olmaz.

Kilosu ile ilgili bir problem olabilir mi? diye düşünürsek Ozan'ın kilo verdiğini, rejim yaptığını biliyoruz. Zaten bu sahada net gözüküyordu.

Ozan acaba yüz kızartıcı bir suç mu işledi? Bence en kritik konu bu. Aykut Kocaman açıklamalarında Ozan'ı töhmet altında bıraktı. Acaba Ozan ile kişisel bir problem mi yaşadı? Kavga mı etti? Ozan ''Neden oynamıyorum?'' dedi de, kavga mı çıktı? Bence Ozan da bu yüzden bir açıklama yapmalı ve neden yedek kaldığını ve asla tercih edilmediğini bizlere açıklamalıdır.

Fenerbahçe'de teknik direktör kim olursa olsun kişisel kavgalardan uzak, takım menfaatini düşünecek kararlar almalıdır. Ve Fenerbahçe teknik direktörü kim olursa olsun şeffaf olmalıdır. Gelecek sorulara cevap vermelidir. Ben bir taraftar olarak takım hakkındaki her şeyi öğrenmek zorunda olduğumu düşünüyorum. Belki de yanılıyorum ancak yanılmadığım bir şey var. Aykut Kocaman ve Ozan Tufan sorunu bir an önce çözülmeli ve Fenerbahçe kişisel hırslar ile zarar görmemelidir. 

Hiç yorum yok: