4 Aralık 2017 Pazartesi

Fenerbahçe 4 Kasımpaşa 2 / Hep Böyle Oynayın, Canımızı Verelim


Hep böyle oynayın, canımızı verelim.

Fenerbahçe taraftarı olarak yıllarca tribünlerde bu tezahuratı yaptım ve tribünlere döndükten sonra da yapmaya devam edeceğim. Bu tezahuratın hakkının verildiği maçlar da oldu, verilmediği maçlar da. Ancak Kasımpaşa maçı belki de o maçların en iyilerinden biriydi. 

Mücadeleye Volkan, Şener, Roman, Skertel, İsmail, Josef, Mehmet Topal, Dirar, Giuliano, Aatıf, Alper ilk 11'i ile başladık. Ancak Fenerbahçe bir çok kişiyi yanıltarak maç başlar başlamaz oyunu rakip sahaya yıktı ve tüm maçı orada oynadı. Hücumda organizasyon açısından kusursuz olan Fenerbahçe sürekli pozisyon buluyor, deniyor, topu 10 saniye içinde rakipten kazanıyor, savunma oyuncuları bile orta saha çizgisinde bekliyor rakip Kasımpaşa'ya nefes aldırmıyordu. Gol bir korner organizasyonundan Neustadter ile geldi. Gol sonrası da Fenerbahçe alışık olduğumuz oyundan uzak pozisyon bulmaya devam ediyordu. Skor olarak üstün olan Fenerbahçe oyun olarak çok daha üstündü. Ancak ilk yarı sonunda bir anlık hata sonrası verdiğimiz duran top ve oyunculardan seken top ağlarımıza gitti ve kusursuz oynadığımız ilk devreyi 1-1 ile kapadık.

Devre arası sanırım tüm Fenerbahçeliler maçı alacağımızdan emindi. Ve öyle de oldu. Fenerbahçe 2.yarının hemen başında Giuliano ile 2.golü buldu. Ardından 13 dk sonra Giuliano bir gol daha atarak skoru 3-1'e getirdi. Bu golden 19 dk sonra bu kez Valbuena golünü attı ve skor 4-1'e geldi. 82.dakika Murillo'nun attığı gol sadece skoru belirledi. 4-2.

İlk golde yaptığımız korner organizasyonu, 2.golde paslaşmalar, Giuliano'nun bitirişi, 3.golde Şener'in nefis ortası, Giuliano'nun net bitirişi ve son golde Dirar'ın asisti ve Valbuena'nın klas son vuruşu oldukça iyiydi.

Golü attıktan sonra hemen peşine pozisyona girmek. Barcelona, Bayern Münih gibi takımlardan alıştığımız özellik. Keyifliymiş.

Takımda Mehmet Topal dışında herkes iyiydi. Mehmet Topal futbolu bir an önce bırakmalı ya da kendine gelmeli. Fenerbahçe'nin en kötü oyuncusu. Ayrıca Ozan'ın bu kadar iyiyken kesilmesi bana anlamlı gelmiyor. Bir arkadaş ''Ozan-Mehmet Topal konusunda yönetimden baskı var.'' dedi, hayır öyle bir şey yoktur diyemedim.

Dirar 2 asist, Giuliano 2 gol, Neustadter 1 gol, Alper 1 asist ve Valbuena 1 gol ile istatistiksel anlamda öne çıktılar.

% 64 topla oynama, 16 şut, 473 isabetli pas, 24 orta, 3 korner istatistiklerimizdi.

Giuliano tam bir Alex gibi oynadı. Attığı 2 golde de Alex'i izlemiş gibi oldum. Böyle oynasın, canımızı verelim. Ayrıca Giuliano için 2018 Dünya Kupası büyük doping oldu. Rusya'ya gitmek istiyor ve ekstra iyi oynamasını sağlıyor. Bunu değerlendirmek lazım. Zaten skor anlamında katkı yaptığı sürece Brezilya'da da haber olmaya devam eder ve o kadroda olur. Olmaması oyuncu açısından yıkım olabilir.

Maç öncesi Twitter'a yazdım. Takım haftalarca kötü giderken tüm her şeyi tek başına yapan, yapmaya çalışan Valbuena'nın kesilmesi bana acayip ayıp gibi geliyor. Bu oyuncu senin kötü gününde tek ayakta kalan oyuncundu. Şimdi işler iyi giderken sanki suç Valbuena'nın gibi onu yedek bırakmak acayip haksızlık. Umarım bir an önce hakettiği ilk 11'e döner. Ayrıca oyuna girdikten sonra attığı paslar ve attığı gol ile beraber ne kadar hazır olduğunu gösterdi. Bir de şöyle bir şey var takım ters bir sonuç aldığı anda tek kurtarıcın Valbuena olacak. Aykut Kocaman'ın birinci görevi bu olmalı hafta içinde.

Takım toparlanınca, rakipler puan kaybedince bir da hava iyi olunca tribünler doluyor. Bugün tribünlerde 40 bin civarı taraftar vardı. Bursa deplasmanında kazanırsak ilk maç daha da dolar. Ayrıca tezahurat anlamında da zaman zaman efsane bir atmosfer oluşturdular. Emeklere sağlık.

14 haftada ligin en çok gol atan takımı olarak 26 puandayız. Lider Başakşehir'in 4 puan arkasındayız.

Cuma günü kritik bir Bursaspor deplasmanına çıkacağız. Galibiyet çok çok iyi olur. Yenilgi halinde ise işlerin tekrar eskiye dönebilecek olmasının korkusu var. Şimdiden merakla bekliyorum.

Fenerbahçe taraftarlarının mutlu olması çok güzel. Bu mutluluğu hakediyoruz.

Hiç yorum yok: