19 Aralık 2017 Salı

Fenerbahçe 2 Kardemir Karabükspor 0


Fenerbahçe Kardemir Karabükspor'u Mehmet Topal ve Valbuena'nın golleriyle 2-0 yendi ve son 5 hafta 5.galibiyetini aldı.

Mücaedele öncesi yazdığım yazıda kadronun yine bozulmayacağını ancak Valbuena'nın maçı çözeceğini yazmıştım. Öyle de oldu. Fenerbahçe Volkan, Şener, Skertel, Roman, İsmail, Dirar, Mehmet, Souza, Aatıf, Giuliano ve Soldado ilk 11'i ile başladı. Kadıköy'de lig sonuncusuna karşı neden hâlâ çift ön libero oynuyoruz bir türlü anlamıyorum. Hatta rakibin önemi de yok. Kadıköy'de bir kaç maç harici Fenerbahçe'nin çift ön libero ile çıkmasını yıllardır eleştiren biriyim. Zaten böyle bir kadro çıktığı zaman ilk yarı şut atamayacağımızı anlamamız lazımdı. Boşuna oynanan bir 45 dk izledik.

2.yarı ile birlikte oyuna Valbuena girdi ve maçın seyri tamamen değişti. Önce Mehmet Topal'a nefis bir orta, Mehmet Topal'ın golü, ardından nefis bir kişisel yetenekle atılmış bir gol. 

Mehmet Topal belki de sahanın en kötüsüydü ancak önce gol attı, ardından Valbuena'nın golünün pasını verdi. Maça damga vurdu. Yine de Fenerbahçe ilk 11'inde yer almaması gerektiğini iddia ediyorum. Umarım Konya'da olmaz diyeceğim de yine oynar kesin.

Takımın neredeyse tamamı sıradan bir maç çıkardı. Özellikle Giuliano ve Soldado maça gelmemiş gibiydi.

Fenerbahçe maça ya iyi hazırlanmamış ya da rakibi küçümsemiş. Yoksa bu kadar kötü bir ilk yarıyı sadece Karabükspor'un iyi hazırlanmasıyla, mücadele etmesiyle açıklayamayız.

Valbuena 1 gol, 1 asist, kilit paslar, şutlar. Girdi ve ne yapması gerekiyorsa yaptı.

Maç öncesi maçın Pazartesi oynanması ve havanın soğuk olması sebebiyle tribünlerde 32-33 bin kişi olur yazmıştım öyle de oldu. 33 bin seyirci tribünlerde takip etti. Zaten Fenerbahçe ne kadar iyi oynarsa oynasın bu tarz anadolu maçları dolmaz. Yıllardır böyle bu. Kombine sahipleri bu tarz maçlara gelmiyor çünkü. Yine 6 bin civarı kombine kart boş kaldı. Keşke güzel bir sistem kurulsa ve bu kartlar orada toplanıp daha ucuza satılsa ve o para ya kombine sahibine ya da bir hayır kuruluşuna bağışlansa. Ufak bir fikir.

Aykut Kocaman'ın Valbuena ve Mehmet Topal tercihi asla anlamayacağım. Kazanan takım bozulmaz basit bir hoca düşüncesidir. Hele kenarda daha iyi oynayan varsa, sahada hata yapan varsa.

16 hafta sonunda 32 puanla 2.sıradayız, lider Başakşehir'in 1 puan arkasındayız.

Cumartesi günü Konyaspor deplasmanı ile ligin ilk yarısını bitiriyoruz. Devre arası en az 2 transferle şampiyonluk hedefini ortaya koyabiliriz. Tabii yıllardır alıştığımız ''Takım iyi, gerek yok.'' gibi bir şeye de şahit olabiliriz. Bakalım

1 yorum:

kutay dedi ki...

valbuena.blogspot.com