23 Aralık 2017 Cumartesi

Arsenal 3 Liverpool 3


Bir Cuma akşamı maçından bundan daha fazla keyif alamazdık. Dolu tribünler, futbol oynamaya çıkmış oyuncular, oyunu durdurma niyeti olmayan hakem, kötü savunmalar, 6 gol, müthiş tempo ve 90 dakikalık keyif.

Savunmaların gününde olmadığı akşamın ilk golü Coutinho ile geldi. İlk yarı 0-1 sona erdi. 52.dk Salah savunmanın da yardımıyla durumu 0-2'ye getirince acaba farka gider mi maç diye düşünsek de hemen ardından 6 dakika içinde sırasıyla Alexis Sanchez, Xhaka ve Mesut'un golleri ile Arsenal 3-2 öne geçti. Ardından bu moral bozukluğuna rağmen Liverpool beraberlik golünü Firmino ile buldu ve maç 3-3 sona erdi.

İlk yarı skoru 0-1'di ama normal şartlarda 0-4 falan bitmeliydi. Liverpool gol yollarındaki sıkıntıyı 2 puan kaybederek çekti.

Salah çok başka seviyeye çıktı. Sürekli atıyor, durmuyor.

Savunmaların ya da kalecinin hatalı olmadığı gol var mıydı? Yoktu. Bu seviyede takımların bu kadar maddi güce rağmen gerekli hamleleri yapamamasını asla anlamıyorum. İmkan var, uygulamıyorlar. Bu sonuçların çıktığı maçları hakediyorlar.


Klopp'un 6 dakika içinde 3 gole yapacak bir şeyi yoktu. Tabii sadece bu. Yoksa genel olarak daha iyi yönetim sergileyebilirdi.

Cech çok iyi kaleci. Her şeye rağmen.

Liverpool 35 puanla 4, Arsenal 34 puanla 5.sırada. Şampiyonlar Ligi için kapışırlar. Zaten şampiyonun belli olduğu bir lig.

Uğur Meleke maç önü ve maç anında yaptığı yorumlarla kusursuz bir gece yaşadı. İyi yorumcu. Kendini dinletiyor.

Premier lig başka bir seviye. Bir kez daha gördük.

Hiç yorum yok: