29 Aralık 2017 Cuma

Fenerbahçe Doğuş 77 Real Madrid 79


Biletlerin günden önce tükendiği Real Madrid maçını Fenerbahçe 77-79 kaybetti ve bu sezon 6.yenilgisini aldı. Sahada oynananoyun, oyuncuların yaptıkları konuşulur ancak konuşulması gereken en önemli şey tribün.

Fenerbahçe tribünleri bu maça daha farklı bakıyor. Bunu satılan biletlerden de, salonun maç başlamadan dolmasıyla da ya da sosyal medyadan da görebiliyoruz. Bu maç büyük maç. Ancak bu maça yakışan bir tribün performansı gösteremiyoruz. Sarı tribün dediğimiz grubun salona yetmediğini düşünüyorum. Azlar. Diğer bölümler tüm maç oturarak maç izleyince, en kritik anlarda bile tezahuratlara katılmayınca onların da yapacak bir şeyi kalmıyor. Ayağa kalkmanın suç olduğu, pankartların, bayrakların görmeyi engelliyor diye salona sokulmadığı bir salona dönüştü.

Salon atmosferini yaratmak ve rakiplere korku salmak istiyorsak OAKA gibi bir bölümün tamamen tezahurat ile maçı yaşaması gerekiyor. Evet basketbol maçlarında öyle futbol maçları gibi tezahurata gerek yok belki, ya da maçı takip etmek gerekiyor ama tezahurat her türlü olmalı. Fotoğrafta gördüğünüz üzere, sol tarafta sarı t-shirt'leri ile beraber sarı tribünü görüyoruz. Fenerbahçe salonunu istenilen seviyeye çekmek istiyorsak o bölümün büyümesi gerekiyor. Sinan Erdem'de, Abdi İpekçi'de ya da Caferağa'da yıllarca iyi tribünler yaptıysak bu bağıran taraftar kitlesi ile oldu. Sarı tribünün yanına özellikle maçı izleyip de tezahurat yapacak bir kitle gelirse salonun diğer taraflarına pek gerek kalmadan atmosferi iyileştirebiliriz. Bayılarak izlediğimiz OAKA'da bile zaten belli bir bölüm sürekli tezahurat yapıyor, salonun kalanı sadece bazı anlar katılıyor.

Yapılacak şeyler belli. Bir taraftar grubunu sarı tribünün yanına koyacaksın. Orada tüm maç bağırmaya müsait iyi bir kalabalık olacak. Zaten alt katların biletlerinden ve kombinelerinden ciddi gelir elde ediyorsun. O yüzden üst katlara 50 TL'den bilet satmayacaksın ve o biletlerin fiyatını indireceksin. Böylelikle Fenerbahçe için tezahurat yapacak kitleyi tribünlere çekeceksin. Bunu artık kabul etmeyen yoktur. Fiyat ne kadar artarsa, tribün performansı o kadar düşüyor. Ve böylelikle özlenen salon atmosferini yaşayacaksın.

Bu maç yine tüm bu sıkıntıları yaşadığımız bir maç oldu. Seneye bir pota arkası gerekirse koltuklar sökülerek taraftarlara ayrılmalı ve Ülker Arena özlediğimiz seviyeye getirilmelidir. Tabii bu benim şahsi düşüncem. Tribün performansı için başka neler yapılabilir konuşabiliriz.

Maça gelirsek baştan sona istediklerini yapan bir Real Madrid izledik. Doncic önderliğinde baştan sona üstün olan Real Madrid 2.çeyrek ile ipleri eline aldı ve bir daha da bırakmadı. 

Doncic gerçekten bir yıldız oldu. Maçı 20 sayı, 8 ribaund ve 10 asistle tamamladı. Kusursuz bir şekilde oynayarak maçın oyuncusu oldu. Büyük ihtimalle haftanın da oyuncusu olur.

Fenerbahçe'de Wanamaker 20 sayı, Nunnally 11 sayı ve Datome 12 sayıyla oynadı.

Geldiğinden beri en iyi Thompson'ı izledik. Daha iyiydi.

Maçın başında oynayan, 2'de 2 üçlük atan, gayet sıcak olan bir Ali Muhammed varken bir daha neden oyuna girmedi gerçekten anlamadık. Obradovic'in bu tarz tercihleri oluyor.

Haftayı 5.sırada kapatan bir Fenerbahçe Doğuş var. 15 hafta sonunda 9 galibiyet, 6 mağlubiyet. 

Haftaya Cuma günü yine evimizde Baskonia ile oynuyoruz. Hem tribünler, hem takım daha iyi olmak zorunda.

Hiç yorum yok: