9 Aralık 2017 Cumartesi

Barcelona Lassa 68 Fenerbahçe Doğuş 83


Fenerbahçe Euroleague 11. hafta maçında Barcelona deplasmanında ilk çeyrek 28 yediği maçın kalan 3 çeyreğini 40-61 gibi bir skorla önde kapatınca galibiyet de kaçınılmaz oldu.

Açıkcası sezon başından bu yana Barcelona'nın bir çok maçını tv'den takip ettim. Fenerbahçe'nin de doğal olarak her maçını izlediğim için bir fikrim vardı. Normal şartlarda rahat bir galibiyet alırız diyordum ve öyle de oldu. İlk çeyrek dışında -o çeyrekte de rakip 5/5 üçlük, 8 asist gibi istatistikler yakaladı- diğer 3 çeyrek oyuna tam anlamıyla hükmeden bir Fenerbahçe izledik. Pota altını iyi savunan, hücumda doğru şutu bulan, şutları giren bir Fenerbahçe'nin rakiplere nasıl zor anlar yaşatabileceğini bir kez daha gördük. 

Fenerbahçe'de Wanamaker 16 sayı, Sloukas 17 sayı, 5 asist, Nunnally 14 sayı, 4 asist, Vesely 13 sayı, Datome 7 sayı, 9 ribaund ile istatistiksel anlamda öne çıkan oyuncularımız oldu.

Yalnız istatistiklere bakarken yüksek olanlar dikkat çeker ama en kritik yerde gelen bir Melli üçlüğünü göstermez. Melli maçı 7 sayı, 8 ribaund ile tamamladı ama hem smacı, hem üçlüğü ile bulduğu sayılar acayip kritik anlarda geldi.

İşler kötü giderken çirkinleşen ispanyollar, rakipler...

11 haftada 8 galibiyet, 3 yenilgi ile şimdilik 3.sıradayız.

Perşembe günü eski dost, gelecekteki en büyük hoca adaylarımızdan olan Sarunas Jasikevicius'un çalıştırdığı Zalgiris geliyor. İyi maç olur.

Basketbolu izlemek çok keyifli hele bir de iyi takım olunca çok daha iyi oluyor.

Hiç yorum yok: