22 Aralık 2017 Cuma

Maccabi FOX 82 Fenerbahçe Doğuş 73


İkili oyunlara çare bulamama, hücumda doğru şutları bulamama, pota altında sert olamamak, hücum ribaundları konusunda sıkıntı gibi bir çok şey sayabiliriz ama bazı maçları belirleyen ana şey istek oluyor. Eğer bir takım isteksiz olursa o gün her şey ters gidiyor. Rakibin şutları giriyor, şans sayılarını buluyorlar, ribaundlar kucaklara düşüyor, saçma top kayıpları geliyor, boş şutlar kaçıyor ve haklı yenilgi geliyor.

Maccabi-Fenerbahçe maçında tüm bu söylediklerimize uygun bir maç oldu. Maçın ilk hücumundan son ana kadar bir kez bile olsun sahada Maccabi'den istekli olmadık ve maçı daha ilk hücumda kaybettiğimizi anladık. Datome ve Kalinic'in sakatlıkları da eklenince Fenerbahçe için maç iyice zor girdi ve baştan sona Maccabi üstünlüğünde bir maçı geride bıraktık. 

14 hafta sonunda 5 yenilgi olduk. Geçen sezon ile aynı durumdayız. 

Fenerbahçe son şampiyon ünvanı ile oynadığı için rakip tribünler, rakip takımlar, rakip koç ve rakip oyuncular bize karşı ekstra bir motivasyon ile oynuyor. Normalde nasıl mücadele ediyorlarsa özellikle evlerinde oynadıkları maç iki katı mücadele ediyorlar. Bu da bizim hata yapma lüksümüzü ortadan kaldırıyor. Bir de isteksizlik eklenince maç elden kaçıyor.

Fenerbahçe'de Vesely 18 sayı, 6 ribaund, Melli 11 sayı, 8 ribaund, Ali Muhammed 12 sayı, 5 asist, Wanamaker 9 sayı, Datome 9 sayı, 4 ribaund ile oynadı.

Thompson ilk 1:18, 3 faul. Maçı kapatış. Obradovic'in Thompson ile ne konuştuğunu çok merak ediyorum.

Murat Kosova'nın ülkeye soktuğu ''hakemlere isyan'' olayını BeIN Sports'da da devam ediyorlar. Gerçekten hiç sevmiyorum bu kadar çok hakem konuşulmasını. 

Maccabi tribünleri bir ev sahibi tribünün nasıl olması gerektiğini bize tüm maç gösterdi. Özellikle bu sezon berbat bir Ülker Arena seyirci atmosferi olduğunu düşünürsek Maccabi seyircisine imrenmemek elde değil. Umarım bu maç bir milad olur ve bundan sonra Ülker Arena'da geçen sezon yaşattığımız atmosfere döner. Kısaca Fenerbahçe taraftarları doymuşluk yaşıyor da diyebiliriz.

Euroleague'de evimizde ilk maç Real Madrid ile. Böylesi bir yenilgi sonrası o maça çok daha hırslı çıkacağımızı düşünüyorum.

Hiç yorum yok: