23 Aralık 2017 Cumartesi

Real Madrid 0 Barcelona 3


Başlığı yazmak bile mutlu olmama yetti. Barcelona Real Madrid'i deplasmanda 3-0 yendi ve en yakın rakibi Atletico Madrid ile puan farkını 9'a, Real Madrid ile puan farkını 14'e çıkardı.

Aslında Barcelona maça mücadele öncesinde tahmin ettiğim gibi beraberlik kötü sonuç değil diye çıktı ancak maçın 2.yarısı başı ile beraber Real Madrid'i yenebileceğini hissetti ve o hamleyi yaptı. 2.yarı başında nefis bir hazırlanış ile Suarez golü ardından Real Madrid'in 10 kişi kalması ve Messi'nin penaltı golü ve maçın son anlarında Vidal'in golü ile 0-3'lük net bir galibiyet aldı.

Valverde hocalık anlamında bu sezon acayip iyi işler yapıyor. Barcelona'da tüm oyunculardan verim alıyor ve kadroyu iyi planlıyor. Bu maçta da yine Zidane'a üstünlük sağladı. Hakkını vermek lazım. Barcelona'nın bu sezon başarısında ciddi bir hoca etkisi var.

Messi kötü gibi oynuyordu topla bile bulaşamıyordu. Ancak her şeye rağmen ilk yarı 2 net gollük pas verdi, 2.yarı gol attı, asist yaptı, arkadaşlarına paslar attı. Yine kusursuz bir Madrid deplasmanı geçirdi.

Real Madrid ise istediğini maç boyunca yapamadı. Zidane fazla kontrollü olunca şampiyonluğa belki de Aralık ayında veda etti.

Paulinho kritik adam demiştim maç öncesi ve öyle de oldu. Hem iyi savunma hamleleri yaptı hem de hücumda pozisyonlara giren adamdı. Şans yanında olsa ya da Real Madrid kalecisi hata yapsa gol atması da mümkün olacaktı.

Pique müthiş bir maç çıkardı. Her topta vardı. Ter Stegen de sezonun en iyi 3 kalecisinden biri.

Sezon başında Suarez'i çok eleştirdik ama son haftalar acayip bir form yakaladı. Son 6 maçın 5'inde gol attı. Son 6 maç 7 golü var. Zaten Suarez kalitesinde bir oyuncunun böyle olması gerekiyor.

Barcelona bu maçı kazandı, rakipleriyle puan farkını açtı. 2.yarı avantajlarına gelecek olursak en büyük avantajı puan farkı tabii ama rakipleriyle evinde oynaması da büyük avantaj. Atletico Madrid, Valencia ve Real Madrid 2.yarı Camp Nou'ya gelecek. Sadece bu maçları kaybetmemesi bile şampiyonluk için yetebilir.

Messi ve ayakkabısı olmadan yaptığı asist. 3.golde Marcelo'yu çalımlamaya giderken ayakkabısı çıkıyor ve asisti öyle yapıyor. Bu da maç anında gözümden kaçmış.

Dembele'nin dönüşü ve devre arasında yapılacak bir Coutinho transferi de Barcelona'yı Şampiyonlar Ligi'nde iddialı duruma getirir.

17 hafta, 14 galibiyet, 3 beraberlik, 45 gol, 7 yenilen gol. 45 puanla zirve.

2017 yılında BeIN Sports gibi bir platformun senkron sıkıntısı yaşaması da talihsizlik oldu. Bunun teknik detayını bilmiyorum ama haftalardır beklediğimiz maçta böyle bir şey görmek hiç hoşumuza gitmiyor.

Barcelona 4 Ocak Kral Kupası maçında Celta Vigo ile deplasmanda oynarken, 7 Ocak ligde sahasında Levante'yi ağırlayacak.

Keyif almaya devam.

Hiç yorum yok: