4 Şubat 2011 Cuma

Kurtlar Vadisi Filistin


Kurtlar Vadisi Filistin için tekrardan sinemalara dönüyorduk. Öncelikle şunu söyleyeyim bizim bulunduğumuz salona gelenlerin çoğu sinema izleyicisi değil. Sadece böyle Polat Alemdar, Recep İvedik gelince gidiyorlar. Bundan eminim. Bu filmlerin gişesinin yüksek çıkmasının da nedeni bu. Film Aksiyon, Dram ve Politik olarak adlandırılıyor. Politik olaylar çok detaylara girilmeden üstten verilmiş ama izleyenler ne demek istediğini anlıyorlar. Aksiyon sahneleri ise son yılların en iyilerinden. Helikopter sahneleri, tank sahneleri, araba sahneleri ve çatışma sahneleri. Müthiş. Necati Şaşmaz, Gürkan Uygun, Erdal Beşikçioğlu, Nur Aysan, Kenan Çoban ve Ayten Uncuoğlu'nun başrollerinde olduğu filmin bana göre yıldızı Moşe.Yani son olarak Behzat Ç'den izlediğimiz Erdal Beşikçioğlu. Onun dışında Nur Aysan'ın oyunculuğu alkışı hakediyor. Filmin ilk sahnesi şahane, baskın sahneleri şahane, Helikopter sahneleri şahane ... Film İsrail'in yaptığı zulmü ve Filistin'in yaşadıklarını net bir şekilde anlatıyor. Filme gidin ve görün. Ama gitmeden Polat Alemdar ve ekibi yine baştan sona adam öldürüyor ama kendilerine bir şey olmuyor demeden gidin. Böyle giderseniz zevk alamazsınız.

Ayrıca şunu yazmazsam olmaz. Polat Alemdar her attığını vuruyor diyenler var. Bu ne biçim iş diyenler var. Oğlum adam bunun eğitimini almış, yıllarca çatışmalara girmiş. Tabii ki de vuracak. İlk sahnede vurulsun mu istiyorsunuz ? Ayrıca vuramaz o zaman da Polat'a bak bir adamı vuramıyor dersiniz ... 

Ayrıca film hakkında eleştirilecek yerler illah var ama ben onları yazmayacağım.

Gidin ve izleyin. Gittiğinize değecek.

Filmin Özeti ;
Gazze’ye insani yardım malzemeleri götürmeye çalışan gemilere yapılan kanlı baskın üzerine Polat Alemdar ve arkadaşları Filistin’e gitmiştir. Yapılacaklar bellidir: Bu baskının askeri planlayıcısı ve yürütücüsü olan İsrailli komutan ele geçirilmelidir. 
Filistinlilerle kurulan ilk temaslar sayesinde hedefine adım adım yaklaşmaya çalışan Polat Alemdar’ı bazı sürprizler beklemektedir. Hedeflerindeki kişi olan Moşe Ben Eliezer’in kural tanımaz gaddarlığı ve teknolojik imkânları işleri zorlaştırmaktadır. Polat, Moşe’ye ulaşmaya çalışırken, Filistin’de masum insanların nasıl öldürüldüklerini görür. Moşe, köyleri yıkmakta, çocukları öldürmekte ve Polat’a yardım eden herkesi hapse atmaktadır. Ancak teknolojik imkânlar ve kural tanımazlık, Moşe’yi kurtarmaya yetmeyecektir.

2 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

Necati Ateş!!!!! :D
Necati Şaşmaz olmasın :D

Adsız dedi ki...

necati ateş değil necati şaşmaz
:)))))))