12 Şubat 2011 Cumartesi

Sporting Gijon 1 Barcelona 1 / Güntekin Onay ve Milyonlar


Geçtiğimiz hafta Ntv Spor ekranlarından yayınlanan '' Gol '' programında Emek Ege ve Güntekin Onay Barcelona'nın futbolunu konuşuyordu. Artık Barcelona'nın futbolundan sıkıldıklarını, ekran başında zevk almadıklarını söylüyorlardı. Güntekin Onay tam olarak aynı cümleler olmasa da bunları söylüyordu '' Barcelona 10 kişi kalsın mesela, hata yapsın, ilk yarıyı geride kapatsın, sonra 2.yarı saldırsın, gol atmaya çalışsın, rakip gol yememeye çalışsın, ara ara pozisyonlar versin, maçı kaybedecek miyiz acaba sorusunu sorsun, yani maçın ilk 15 dakikası 3 yapmasın '' Evet bu görüşü Güntekin Onay söyledi ancak Milyonlar katılır.

Barcelona ilk yarı 3 yapmasın, Barcelona maçı ilk 15 dakika bitirmesin diyen çok insan vardır. Barcelona için Sporting Gijon maçı Güntekin Onay'ın ve milyonların istediği gibi sonuçlandı. Barcelona 16.dk Barral'ın attığı güzel golle 1-0 geriye düştü. Daha sonra karşı kaleye yüklenmeye başladı. Ara ara müthiş pozisyonlar buldu. Ara ara Barcelona'lı futbolcular sertleşti. Barcelona uzun zaman sonra ilk defa karşı takımdan daha fazla sarı kart görmüş olabilir. Maçı Gijon 5, Barcelona 6 sarı kartla tamamladı. Sert fauller yaptılar.

2.yarı baskı daha da arttı. Ama bu baskılar sonuç vermiyordu. Maç böyle mi bitecek derken 80.dk Messi'nin şahane pasına mükemmel bir aşırtma vuruş yapan Villa skoru 1-1'e getiriyordu. Bu golden sonra Barcelona 2.golü arasa da skor değişmedi ve Barcelona 17 maç sonra puan kaybetti. Liderliği devam ettirdi. Hatta puan farkını 8'e çıkardı. 

Barcelona uzun zaman sonra puan kaybetti ve ekran başında Güntekin Onay ve milyonlara uzun bir aradan sonra keyif yaşattı ... 

Hiç yorum yok: