21 Şubat 2011 Pazartesi

Beşiktaş 2 Fenerbahçe 4 / Alex'in Önderliğinde Takım Ruhu


Fenerbahçe Süper Lig 22.hafta mücadelesinde Beşiktaş'ı deplasmanda 4-2 yenerek maç fazlası ile liderliğe yükseldi. Fenerbahçe'nin gollerini Alex (3) ve Necip (kk) atarken Beşiktaş'ın gollerini Ekrem ve İbrahim Toraman attı.

Mücadele öncesi form durumu mükemmel olan, ligin en iyi top oynayan, en çok mücadele eden takımı Fenerbahçe ile hafta arası Kiev'den 4 yemiş, ligde dağılmış, hafta arası İbrahim Üzülmez-İbrahim Toraman sorunu yaşamış, sadece yıldızlarının konuşulduğu formsuz Beşiktaş. Böyle bir havada geliyorduk maç gününe.

Maçtan önce kadrolar açıklanmadan önce Fenerbahçe'de Gökhan Gönül, Santos ve Emre'nin oynayamayacağı söyleniyordu. Korkulan olmadı ve Fenerbahçe sahaya ideal ilk 11'i ile çıktı. Beşiktaş'ın ilk 11'i de benim beklediğim bir 11'di.


Mücadele'ye baskılı başlamasını beklediğim Beşiktaş beni ve birçok insanı yanılttı. Tam tersi yaşandı ve Fenerbahçe maça iyi başladı. 4.dk Alex'in kullandığı topta Necip'in ters vuruşu ile Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Bu golden sonra daha iyi paslaşan, Dia-Santos kanadını çok iyi kullanan, rakibe pres yapan, top yapmasına izin vermeyen bir Fenerbahçe vardı. Dia, Emre ve Niang'ın mutlak gol pozisyonları sonuç vermiyor ve ilk 30 dakika 1-0 sonuçlanıyordu. 30.dakikadan sonra Beşiktaş oyunun kontrolünü alıyordu. Tabi bunda Fenerbahçe'nin geriye yaslanmasının da payı büyüktü. 44.dk Ekrem'nin muazzam golü geliyor ve Beşiktaş kötü oynadığı ilk devreyi 1-1 bitirmeyi başarıydı.

2.yarı ise Beşiktaş daha iyi başlıyor ve 50.dakika da kullanılan serbest vuruşta top İbrahim Toraman'ın önünde kalıyor ve güzel bir vuruşla topu ağlara gönderiyordu. Bu golden sonra taraftarının da müthiş desteğini arkasına alan Beşiktaş oyunda kontrolü ele geçiriyordu. Ancak 63.dk işler değişti. Top Beşiktaş'ın ayağındayken Lugano'ya dirsek atan Ferrari hem kırmızı kart görüyor hem de penaltıya neden oluyordu. Penaltıyı gole çeviren Alex skoru 2-2'ye getiriyordu. Bu golden sonra daha iyi paslaşan, daha rahat oynayan Fenerbahçe önce 72.dk Emre'nin şahane ortası sonucu Alex ile 3-2 öne geçiyor, bu golden 3 dakika sonra Dia'nın şahane asisti sonrası Alex kaleciyi geçip sıfırdan topu ağlara gönderiyordu. Kalan dakikalar Fenerbahçe'nin çok rahat oynadığı, pozisyonları bile zorlamadığı şekilde devam etti. Maç 4-2 biterken Fenerbahçe böylesine bir deplasmandan 4 gol ile 3 puanı almanın sevincini yaşıyordu.

Fenerbahçe'de oyunculara tek tek bakacak olursak ; Volkan Demirel ; Almeida'nın şahane bir pozisyonunu kurtardı, onun dışında maç içinde bir kaç güzel kurtarışı vardı. İyiydi. Gökhan rahatsızlığının etkisiyle oynadı, kötüydü. Lugano ve Yobo iyiydi, uyum içinde rakibe pek pozisyon vermediler, Santos maçın en iyilerindendi. Konsantre olduğu zaman ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. Mehmet Topuz iyi değildi. Zaten Mehmet Topuz ve Gökhan Gönül de iyi olsa çok daha rahat bir galibiyet alırdık. Emre o da tıpkı Gökhan Gönül gibi rahatsızlığını etkisindeydi. 1 asist ile oynadı. Selçuk iyiydi. Koştu, çalıştı. Dia takımın en iyilerinde. Beşiktaş'ın sağ kanadını resmen çökertti. Şahane oynadı. Asist, çalım, şut, mücadele, top kapma, pres dahil her şeyi yaptı. Alex MUAZZAM, Niang iyiydi. Sonradan oyuna giren Özer iyi, Cristian yorumsuz ve Bekir kötü oynadı. Ayrıca Bekir girer girmez sarı kart görerek yine rekor kırdı.


Aykut Kocaman ise sahaya çıkardığı kadro ile, takımı hazırlaması ile alkışın en büyüğünü hakediyor.

Sonuç olarak gelgitlerin yaşandığı bir maçı kazandık. Dia'nın şutu girse veya Almeida'nın şutu girse skor ne olurdu diyebiliyoruz. Veya Ferrari o hareketi yapmasa ... Belki şu an kaybeden bir takımın taraftarı olarak bu yazıyı yazacaktım. Ama öyle bir şey olmadı ve kazanan takımın taraftarı olarak mutlulukla yazıyorum.

Tribünler hakkında bir şeyler söylemek gerekirse Beşiktaş'ın o övülen taraftarlarının yine yalan olduğunu gördük. Skor olarak geriye düşünce susan taraftar benim gözümde iyi taraftar değildir. Fenerbahçe taraftarları ise yine iyiydi ancak tribünden arkadaşlarımın söylediğine bakarsak çok iyi değillermiş.

Hakem hakkında ise kötü bir maç çıkardı. Ekrem'in atılmaması, Ferrari'nin Lugano'yu indirmesi sonucu penaltı vermemesi ve Gökhan Gönül'ü atmaması gibi 3 önemli hataya imza attı.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk mücadelesi devam ediyor. Son 10 hafta oynadığımız 9 maçı kazandık. 2.yarı 5 maç 5 galibiyet aldık. Zor 3 maçı geride bıraktık. Kalan 12 haftada Alex ile Emre ile Mehmet ile bu ruh devam ederse şampiyonluk içten bile değil. Taraftarın, takımın kısacası camianın inandığı bir sezonu şampiyonlukla bitirmek kolay olmalı ...Bu RUH devam ederse zaten kolay olacaktır ...

2 yorum:

Faruk dedi ki...

Bir tane örnek istiyorum sizden. Ferrari'nin Lugano'yu indirdiği pozisyon için Türkiye'de bir emsal gösterebilir misiniz bana?

Duran top kullanıldığı zaman topsuz bölgede bir oyuncunun, rakip oyuncuya yaptığın faulün penaltı olarak değerlendirildiği bir pozisyon?

3 önemli hatanın içerisine Gökhan Gönül'ün Simao'nun bileğine bastığı ve Cüneyt Çakır'ın ikinci sarıyı göstermediği pozisyonu almamışsınız. Sizce bu pozisyonda bir hakem hatası sayılabilir mi?

ygtylmz dedi ki...

Verilmiyor diye verilmemesi gerekiyor. Bu maç o hareket yapıldı ve verilmesi gerekiyor. Bir daha ki hafta yine yapılır ve yine verilmesi gerekirdi yazarım. Verilmiyor diye yaparsak işimiz var

Ayrıca Gökhan Gönül'ü atmaması da hata diye belirttim. Herhalde yazıyı tam okumadınız.