17 Şubat 2011 Perşembe

Arsenal 2 Barcelona 1 / Topun Oyunda Kalması


Şampiyonlar Ligi 2.tur mücadelesinde Arsenal ile Barcelona Emirates stadında karşı karşıya geldi. Dünya futbolunun en iyi pas yapan 2 takımından biri olan Arsenal ile dünya futbolunun en iyi takımı Barcelona isimlerinin bir sahada olacağı mücadelenin güzel geçmesini bekliyorduk. Nitekim öyle de oldu.

Barcelona geçen sezon oynanan Arsenal maçlarında olduğu gibi yine çok iyi başladı. Topu Arsenal'e vermiyor, ayağında tutuyor, pozisyonlara giriyordu. 26.dk Messi'nin şahane asisti sonucu David Villa'nın golü geldiğinde herhalde Arsenal taraftarları '' Yok abi bu sene de olmayacak, eleneceğiz '' gibi cümleler söylüyordu. Barcelona 1-0 öne geçtikten sonra pas yapmaya, pozisyon bulmaya devam ediyordu. Bir de Song'un ısrarla atılmak istemesi, Nasri'nin sert faulu, Arsenal oyuncuların itirazları gelince Arsenal maçtan koptu, bu maç bitti demeye yaklaşmıştık. İlk yarı 1-0 sona erirken Barcelona topla oynama, pas, şut gibi istatistikler de önde olan taraftı.


2.yarı ise Arsenal farklı bir Arsenal görüyorduk. Barcelona'nın da tempoyu düşürmesinden dolayı Arsenal rakip kaleye gelmeye çalışıyordu. Özellikle taraftarlarının da desteğini alan Arsenal karşı kalede pozisyonlar buluyordu. Ve 78.dk Clichy'nin şahane pasına mükemmel bir vuruş yapan Van Persie skoru 1-1'e getiriyor ve Arsenal'i umutlandırıyordu. Valdes'in golde büyük hatası vardı. Bu golden 5 dakika sonra Arsenal kontra atak sonucu Arshavin ile 2.golü buluyor ve Emirates yıkılıyordu. Barcelona kalan dakikalar da pozisyonlar bulsa da sonuç vermedi ve Arsenal 2003 yılından beri süre gelen yenilmezlik serisine devam etti. Mücadele'yi 2-1 kazandı ve rövanş öncesi çok az da olsa avantaj elde etti.


2 takımın oyuncularına bakacak olursak özellikle Arsenal de Koscielny kariyer maçını oynadı. Müthiş bir maç çıkardı. Messi'yi, David Villa'yı bir çok pozisyon durdurmayı başardı. 19 yaşındaki genç oyuncu Wilshere diğer iyi oyuncuydu. Kaleci Szczesny ve gollleri atan Van Persie - Arshavin iyi oynayan oyucular. Ayrıca Fabregas Arsenal'in en çok koşan oyuncusuydu.

Barcelona'da ise Abidal, Busquets, Villa iyi oyuncular olarak dikkat çekti. Xavi yine en çok topla oynayan oyuncu olarak uçuk bir pas yüzdesi yakaladı. Messi kariyerinde İngiltere takımlarına deplasmanda gol atamamıştı ve bu maçta da bu istatistiğine devam etti.

Sonuç olarak Arsene Wenger'in takımı Guardiola'nın takımı çok iyi bir oyun ile olmasa da yenmeyi başardı. Ayrıca Barcelona karşısında İnter gibi katı savunma yapmadan da kazanmanın mümkün olduğunu gösterdi.

Mücadele'nin istatistiklerine bakarsak Barcelona 629 isabetli pas yaptı. Xavi 109, Busquets 86, Abidal 78, İniesta 70 isabetli pas ile oynadı. Arsenal de ise Wilshere 40 isabetli pas ile başı çekiyordu. Topla oynama oranlarında % 60'a % 40 Barcelona üstünlüğü, koşulan mesafede 116'ya 115 km gibi istatistikler vardı.

Maçın en değerli istatistiği ise 93 dk süren maç boyunca 67 dk topun oyunda kalması. Herhalde bir futbol maçında bu dakikadan daha çok top oyunda kalamaz. Mücadele'yi ekran başında izleyen futbolseverlerin zevk almasının nedeni de işte bu. Sahada bulunan 22 futbolcunun amacı sadece ve sadece top oynamak. Neyse ki Şampiyonlar Ligi 2.turu çift maç üzerinden oynanıyor da 8 Mart tarihinde bir Barcelona-Arsenal maçı daha izleyeceğiz ...

Futbol Arsenal ile, futbol Barcelona ile çok daha güzel ... Her ne kadar bunun abartı olduğunu düşünenler olsa da bu gerçekler pek çok sporsever tarafından değişmeyecek ...

Pique'nin olmadığı bir Barcelona Camp Nou'da da favori çıkacak ve bu kez Arsenal'in işi evinde oynadığından çok ama çok zor olacak ...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

barcelona hepimizin bildigi gibi bir dünya devi ve bana kalırsa son 100 yılın en iyi takımı böyle olmasının sebebide alt yapıya cok fazla önem vermeleri sahadaki 11 futbolcudan 9 u alt yapıdan gelme özelliklede c.ronaldo gibi takım oyunu oynamayan bireysel futbolcuları bünyelerinde barındırmıyorlar inatla bu cok güzel... arsenale gelecek olursak işte premier lig takımı işte genç yetenekler işte futbol korkmadan top oynamak bu olsa gerek zaten bunu dünya üzerinde yapan çok az takım var barcelona man. united liverpool ve arsenal.. bunlardan bazıları inş cok daha iyi olacaklar ve bizde cok daha keyifli maclar izleyeceğiz...