15 Şubat 2011 Salı

Fenerbahçe 2 Kayserispor 0 / Sen Göster MÜCADELE


Fenerbahçe Süper Lig 21.hafta mücadelesinde Kayserispor'u Niang ve Lugano'nun golleriyle 2-0 yendi ve averaj ile 2.sıraya yükseldi. Lider ile de sadece 2 puan fark var. 

Mücadele dolu tribünler önünde iyi bir havada oynandı. Atmosfer şahaneydi. Böyle bir havada başlaık maça. Ve henüz 2.dk Özer'in kaptığı top, Mehmet Topuz'un şahane pası ve Niang golü geldiğinde skorboard 02:44'i gösteriyordu. Kayserispor gibi iyi mücadele eden bir takım karşısında henüz maçın başında öne geçmemiz maçı daha da kolaylaştıracaktı. Ve öyle de oldu. Kayserispor ara ara bulduğu ender pozisyonlar harici kalemize gelmekte zorlandı. Top belki bizim ayağımızda kalmıyordu ancak Kayserispor'un da ayağında kalması bir şey ifade etmiyordu.

İlk yarı 1-0 sona erirken Kayserispor bu sezon deplasmanda ilk kez devreyi yenik kapattı. 


2.yarı yine iyi mücadele edip, pozisyonlar buluyorduk. 60.dk Alex'in kullandığı kornerde Lugano müthiş bir kafa vuruşu ile golü atıyor ve skoru 2-0 yapıyordu. Bu golden sonra özellikle maçın sonlarında Niang ile gol pozisyonlarından yararlanamadık ve maç 2-0 sona erdi.

Fenerbahçe takım olarak çok iyiydi. Herkes görevini yaptı. Volkan pek iş düşmedi, Gökhan Gönül ileri-geri-ileri-geri-ileri-geri ... kademe, top kapma, kademe, top kapma, ileri-geri ... böyle bir maç geçirdi. Müthişti. Lugano savunmada çok iyiydi, golünü de attı. Hırslı, mücadeleci, istekli . Bugün değil hep böyle. Tek kusuru sinirli halleri. Yobo demek kalite demek, Yobo demek mücadele demek, Yobo demek hırs demek, Yobo demek her şey demek. Santos istediği zaman nasıl oynadığını bize bir süredir gösteriyor. Konsantre oluyor ve top oynamak istiyor ve haliyle çok faydalı oluyor. Mehmet Topuz pek yoruma gerek yok. Maçın adamı. Tek bir detay 85.dk topsuz oyununa baktım, hala koşuyor, hala istiyordu. Böyle devam et be abi. Selçuk taraftarların en çok küfür ettiği adam ama sahanın en iyisi olan yine aynı adam. Tribünde yanımda duranlar Selçuk top kaybedince hemen küfür ediyorlar, ön yargılar. Yıkmak lazım. Özer iyiydi. En azından daha iyiydi. Çok kötü maçlarını gördükten sonra bugün oynadığı oyuna iyiydi diyebiliriz. Ancak yüzyılın pası, yüzılın çalımı hala devam ediyor. Kaç kere topuk pası vermeye çalıştığını hatırlamıyorum. Birisi Özer'e basit oynaması gerektiğini söylemeli. Dia iyiydi. Yine zorladı, yine yordu. Alex yine kaptan gibi oynadı. Asist yaptı, çalım attı, pas attı. Zaman zaman pres yaptı, top kazandı. Zaman zaman 30 metre top sürdü, müthiş. Niang yine golünü attı. Maçın sonlarında yorgunluktan dolayı kolay pozisyonları değerlendiremedi. Ama yine de iyi oynuyor. Sonradan oyuna giren Cristian iyi, Semih orta ve Bekir kötü oynadı. 

2.yarı başı ile başlayan şahane mücadelemiz, maç kazanma isteğimiz devam ediyor. Son 5 maçı kazandık. Son 9 maç 8 galibiyet aldık. İyi yoldayız. Haftaya Beşiktaş maçını atlattıktan sonra önümüz iyice açılacak.

Stat çevresi, tribünler dahil tüm notlar maç günlüğümde olacak ...

Hiç yorum yok: