22 Şubat 2011 Salı

Barcelona 2 Athletic Bilbao 1


Barcelona kazanmaya, Messi gol atmaya devam ediyor. 24.hafta mücadelesinde Barcelona Athletic Bilbao ile karşılaştı. Mücadele'ye Puyol ve Valdes'den yoksun çıkan Barcelona golü erken buldu. Xavi'nin şahane ara pası, Alves'in şahane asisti ve Villa'nın golü geldiğinde dakikalar henüz 4'ü gösteriyordu. Bu golden sonra klasik Barcelona galibiyeti geliyor yorumları gerçekleşmedi. Barcelona yine pozisyonlar buldu ama karşıda iyi bir rakip vardı. Tehlikeli ataklar gerçekleştiren Athletic Bilbao 50.dk İroala'nın penaltı golüyle beraberliği yakaladı.

Bu golden sonra ise mücadele resmen Barcelona'nın tek kale futbolu ile devam etti. 2.yarı topla oynama oranı % 82 . Barcelona kısa pas yaptı, uzun pas, şut, duran top organizasyonu, kanat bindirmeleri, ortadan girme, çalım ile girme gibi bir çok şey denedi ancak gol gelmiyordu. Paslaşmalar ise muazzamdı. Barcelona'nın resmen Barcelona olduğu anlardı. Ve beklenen gol 78.dk Messi'nin ayağından geldi. Tribünleri dolduran 83.533 kişi inanılmaz bir mutluluk yaşıyordu. Kalan dakikalar Barcelona 3.golü arasa da bulamıyordu ve maç 2-1 sona eriyordu. 

Barcelona bu sonuçla 65 puana çıktı ve lider Real Madrid ile arasındaki puan farkını 5 olarak korudu. Messi attığı 25.gol ile Avrupa'nın en golcü futbolcusu konumuna geldi. Barcelona Cumartesi günü Mallorca ve Çarşamba günü Valencia deplasmanları ile yoluna devam edecek. 2 galibiyet bizi çok ama çok rahatlacak. 


Hiç yorum yok: