10 Şubat 2011 Perşembe

Emre Belözoğlu'nun Sorunu Ne ?


Emre Belözoğlu ... Türkiye'nin yetiştirdiği en yetenekli, en mücadeleci, en etkili oyuncularından birisi. Hatta en iyi ortasaha denilince akıllara ilk önce Emre Belözoğlu geliyor.

Kariyerine Galatasaray gibi bir camia'da başlayan Emre daha sonra İnter ve Newcastle United forması giydi. Galatasaray'da 103 maç, İnter'de 79 maç ve Newcastle United'da 66 maç forma giydi. Dünyanın en iyi liglerinden ikisinde oynadı. Mücadele ise mücadele, teknik ise teknik Emre'de hepsi mevcut. Fenerbahçe'de de 2008 yılından beri mücadele ediyor.

Emre Belözoğlu milli takımlar düzeyinde ise toplam 135 kez forma giydi. Bunların 71 tanesi A Milli takım

Emre Belözoğlu çok iyi bir insan, Emre Belözoğlu müthiş bir insan, Emre Belözoğlu yardım sever, esprili bir insan. Emre için herkes böyle diyor ama ya saha içi ?

Saha içinde bir insan bu kadar değişemez, değişmemeli. Ama Emre değişiyor. Hakeme itiraz ediyor, takım arkadaşıyla kavga ediyor, rakip takım oyuncusuna bir anlık öfke ile bilinçli faul yapıyor, seni öldürürüm işareti yapıyor ama sonra pişman oluyor. Emre'ye saha içinde ne oluyor ?

Emre'ye sert girildiği, faul yapıldığı ancak hakemlerin bunu vermediği gerçeği var. Eee ama bu yüzden insan gerginleşemez herhalde. İnsan Alex'e mi daha fazla faul yapılıyor, Emre'ye mi diye soruyor. Cevabı biliyoruz. Hakemler Emre'ye yanlış kartlar veriyor ve atılıyor. Böyle bir şey de yok. Hakemler tamam Emre'ye illah yanlış kart veriyorlar ancak bir insan bu yüzden de agresifleşemez. Veya rakip tribünler ... Sürekli küfür ediyorlar... Eee sadece sana mı küfür ediyorlar Emre ? Hayır. Eee daha ne ? Ne bu saha içi öfkesi ?

30 yaşına gelmiş bir insan artık bir şeyleri değiştirmeli. Futbol hayatının son günlerine geldiği bu dönemde artık oturup düşünmeli. Neden ben böyleyim, neden insanlar böyle düşünüyor, neden hakemler bana yanlış kart gösteriyor, neden beni oyundan atıyor, neden taraftarlar bana küfür ediyor, neden spor yazarları beni eleştiriyor diye kendi kendini sorgulamalı. 

Türk futbolunun yetiştirdiği en yetenekli futbolculardan olan Emre kendine gelmez ve bu agresifliğini devam ettirirse kariyerinin son günleri Emre için çok acı geçer. Bu kadar büyük başarılar elde etmiş Emre'yi hepimiz kötü hatırlarız.

Türkiye'de 2. bir Emre Belözoğlu yok ... Bir süre daha da olmayacak ...

13 yorum:

İsmail dedi ki...

bir Fenerbahçe'liden bunları duyabilmek güzel. Ellerine sağlık Yiğit. Emre şuan iyi oynuyor ve bu açıklarına bir şey demiyor bazı Fenerbahçe taraftarları fakat formunu kaybettiği ve yaşlandığı zaman kendi taraftarlarıda onu eleştirmeye başlayacaktır. Doğru olan senin yaptığındır.

Sekhranikos dedi ki...

Biraz argo olucak ama ezik gibi. beklediği kadar övülmüyor olabilir. her övgüde sürekli "ama" kullanılıyor olması emreyi tatminsizliğe haliyle agresifliğe itiyor sanki.

Kendimce buna bağlıyorum:D emrenin sorununu.

Adsız dedi ki...

Rakip takım taraftarlarından ilk yorumdaki övgüleri alabilmek için atmadığı takla kalmadı bir kaç FB'li bloggerın. Sizin gibi taraftarlar oldukça kemal belgine mehmet demirkola kızmaya hiç hakkımız yok. Neymiş biz tarafsızıs pehhh...

fatihfc dedi ki...

iyi yazı hoş yazıda ustam şu habere bir göz atsanıza http://www.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/emre-hakemi-begendin-miSXHBQ222540SXQ/?utm_source=haberlercom (ligtv.com.tr den video sunu izlemiştim kaldırmışlar sanırım) tamam söylediklerinize katılıyorum ama neden orda Emre??? sinirlendirmiye çalışıyor.Geçen sene( http://www.goal.com/tr/news/232/turkcell-s%C3%BCper-lig/2010/03/10/1826169/en-%C3%A7ok-faul-yap%C4%B1lan-oyuncu-emre-bel%C3%B6zo%C4%9Flu ) takımın kötü giderken elinden geleni yapmak istersin izin verilmezse sinirlenirsin gayet doğal dozajı fazla katılıyorum ona!

İsmail dedi ki...

@adsız sanırım emre belözoğlu fanatiği :))). Sen yaptığı hareketide savunursun öyleyse.

unknown dedi ki...

istediği kadar yetenekli olsun isterse bizi tek başına avrupa şampiyonu yapsın bu adamı görmek istemiyorum. Tüm Türkiye emre'nin ne olduğunu görüyo ama konusunu geçiremiyor onu anlamıyorum. Adam gider basın tribününe hareket çeker, bilerek adam sakatlar, hakem döver, canının istemediğini milli takıma aldırmaz, şuan takım arkadaşı olan adama zamanında ırkçılık yapar ama kimse bu adama dur diyemez. hep yumuşak kelimeler çok yetenekli ama işte eh fln. Türk futbolundan silinmesi gereken adamlar listesinde üst sıralardadır bu emre denen adam.

Adsız dedi ki...

Yahu bir kişi,bir olay veya bir durumla ilgili hakim düşüncenin varlığı o düşüncenin doğruluğunu mu kanıtlar.Bu konuda neyi ya da kimleri referans gösteriyorsunuz ki de EMRE hakkında yargılarda bulunuyorsunuz.Burada ne söylendiğine mi yoksa kimlerin söylediğine mi bakalım.Burada konunun öznesi FENERBAHÇE'dir Emre'nin talihsizliği FENERBAHÇE'de oynuyor olmasıdır.Emre FENERBAHÇE için bir kıymettir ve bizler onun değerini biliyoruz.Sizler hatasız kullar hangi hakla ve ya da hadsizlikle Emre'yi kategorize edip onu biçimlendirmeye kalkıyorsunuz.Sizler ne kadar doğru insanlarsınız ki de ahlak dersi verme cüretini kendinizde görüyorsunuz.Kardeşim bu futbol ve erkek oyunudur.Zor ve sert oyundur.Fenerbahçe'min de yıllardır böyle forması için oynayan bir oyuncuya ihtiyacı vardı onu bulduk.İnsan kendisinde olmayanı başkasında görünce mutsuz olur.Sizlerde böylesiniz.Adamda ki bu karakterli duruş belki de sizde yok sıkıntız da bu belki.İnsanlar yaşadıkları gibi düşünür.sizler de hayatlarınızı demek ki burada yazdıklarınız gibi negatif sürdürüyorsunuz ki bu ithamları bu çocuk için kullanıyorsunuz.Son söz:EMRE FENERBAHÇE'dir ve bizim için bir kıymettir.Gölge etmeyin yeter.

Sekhranikos dedi ki...

@ikinci Adsız

Adını yorumuna yazamayacak kadar "karakterli" olmanı bir yere bırakalım önce. Futbol erkek oyunu ise sana müdahale geldimi erkek gibi karşılarsın. ADAM dediğin darbe aldığında acısa bile saklar -madem eski adamlıktan söz ediyoruz- Emre gibi darbe almadığı halde her seferinde aynı yeri tutup yerde kurbanlık buzağı gibi debelenmez! Sahtekarlık yapmaz, hakemin görmediği yerlerde -trabzon maçında jajaya- kasti tekmeler atmaz. ADAM dediğin rakibine boğaz kesme hareketi yapmaz! Adam dediğin kendinden yaşça büyük hakeme ADAMlığından ötürü SİKTİR çekmez!

Adam dediğin ne emre gibi nede senin gibi adınız yazamayanlardan olmaz!

30 yıla yakındır feneri tutarım. üst düzey topçudur ayrı konu ama fenerde bunları görmekten, tribünde bunları sindirenleri görmekten HAZ etmedim! etmeyeceğim !
Şimdi gölge etmeyin gidin bi çay koyun!

Zafere giden her yol mübah değildir!

Adsız dedi ki...

Yazdığım yazının ağrılığı belli ki uykularını kaçırmış.Günlerce düşünerek yazdığın yazının mahalle kadını ağzı tadında olacağı bir önceki yazından belliydi zaten.İşte adamlık da tam burada ortaya çıkıyor canım.Söylediklerin sensin.Biz biliriz ki, herkes yediğinden ikram eder.Madem sen bir bok yedin yediğinden bize ikram etmeye çalıştın biz de sana güzel fikirlerimizi ikram edelim.Elimizdekilerin değeri sahip olmakta değil kullanmaktadır.Bizim değerimiz forması için oynayana oyuncularımızdır.Senin gibi başkasının kuyruğuna takılıp onun atacağı bir kemik uğruna dilini dışarı çıkarıp kemik atanın peşinden gidip kendi değerlerini tu kaka yapanlar zaten bizden değilsiniz.Sizler bir avuç siliksiniz.Beylik laflar edersiniz,klişelerin uşağısınızdır.Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır.Senin gibiler anladıkları gibi yaşarlar.Bak çocuğum dediğim gibi bu ERKEK oyunu.bilir misin erkeklik nedir.başkasının kuyruğuna takılmak değildir en azından senin gibi.bu klüpte artık senin gibi asalaklar barınamıyor.Aziz Yıldırımın en büyük başarısı da bu oldu.Sağa sola amaçsızca saldırmanızın da sebebi bu.Kardeşim artık çözüm üretin ya.Bırakın goygoyculuğu.Neden yerine artık nasıl sorularını sorun.Artık yeni şeyler söyleme dönemi.Fenerbahçe artık siz asalakların çooook uzağında.Koşsanız da yetişemeyeceksiniz.Sizler sürekli konuşanlardansınız.o yüzden değer ifade etmiyorsunuz.Bir de kalkıp yapanlardan var onlar bu klübe çağ atlatanlar işte.Sizin gibiler bir kazmaya sap olamadıkları için bulduğunuz bir sapın kazması olmayı seçiyorsunuz.Sizden çok,her kahve de var.Son söz gölge etmeyin yeter.

yedinci samuray dedi ki...

Emre'nin yeteneğine lafım yok. Hatta Avrupa'da orta saha oyuncusu say deseler listeye alırım.
Ama...Ya arkadaş bak Fenerbahçe'desin gül gibi paranı alıyorsun. Tamam gittiğin her yerde sana küfrediliyor ama bi sus, bi karşılık verme.
saha içerisinde de sürekli takım arkadaşlarınla didişiyorsun.
Yani hırslı oyuncuyu sevmeyen yoktur. Ama işin b.kunu çıkaranları da seven yoktur.

Emre'ye sadece "kendine yazık ediyorsun" denilebilir.

doggyh dedi ki...

Ben bunu Hagi'ye bagliyorum. Iyi yanlarini aldigi gibi cirkefligini de ondan almis.

doggyh dedi ki...

Hagi'ye bagliyorum bu hareketlerini. Iyi yanlarini ogrettigi gibi, kaba tabirle cirkefligi de ogretmis.

MURAT ERDİL dedi ki...

Emre'nin yaptığı hareketler Fenerbahçe'me yakışmıyor...Hırsını,oyunculuğunu,kalitesini elbette beğeniyorum ama yaptıkları tasvip edilemez.Kırmızı kartı cebinde oynayan,sürekli sakatlanıp takımı yalnız bırakan,asabi,dengesiz bir adam.Tedavi olmalı bu çocuk.Evet iyi bir insan dışarda kesinlikle ama böyle olmaz,olmamalı.Klasik son söz KİMSE FENERBAHÇE'DEN BÜYÜK DEĞİLDİR.