23 Şubat 2011 Çarşamba

Fenerbahçe 78 Spartak Moskova 86


Fenerbahçe bayan basketbol takımımız Euroleague çeyrek final maçında Spartak Moskova'ya evinde 78-86 yenilerek seride 1-0 geriye düştü

Mücadele'ye şahane başladık. Zaman zaman Angel, zaman zaman Horakova, zaman zaman Matovic ve zaman zaman değil tam zaman Nevriye'nin şahane oyunu ile sürekli farkı açıyorduk. İlk çeyrek 25-12 üstünlüğümüzle sona erirken 2.çeyrek iyi oyun ve mücadele devam ediyordu. Hem iyi savunma yapıyor, hem iyi şut atıyorduk. Şans da yanımızdaydı. İlk yarının skoru 47-31 Fenerbahçe lehine sona eriyordu.

İlk yarı 16 sayı fark, iyi ve etkili savunma, yüksek şut yüzdesi, iyi oynayan oyuncular gibi maddeleri üst üste koyduğumuzda maçın rahat geçeceğini sanıyorduk. Ancak öyle olmadı. Hem Spartak Moskova iyi sayunma yaptı, hem Angel başta takım olarak çok basit hatalar yaptık, hem de Nevriye ve Matovic başta olmak üzere yorulduk. Böyle olunca da 17-28 Spartak lehine sonuçlandı. Yine de bu kadar kötü olaylara rağmen son çeyreğe 5 sayı farkla önde girdik.

Ancak yine beklenen olmadı ve bu çeyrekte kötü oyuna devam ettik. Son çeyrek sadece 14 sayı attık ve toplam 27 sayı yedik. Ve böyle olunca da ilk yarısını mükemmel oynadığımız maçı kaybettik ve hem seri olarak hem moral bozukluğu olarak büyük yara aldık.

Fenerbahçe'de Jekabsone 8 sayı, 3 ribaund, Horakova 3 sayı, 2 ribaund, 3 asist, Birsel 5 sayı, 5 ribaund, 1 asist, Esmeral 7 sayı, 2 ribaund, 3 asist, Nevriye 24 sayı, 9 ribaund, 4 asist, Matovic 20 sayı, 4 ribaund 3 asist, Sutton-Brown 2 sayı, 2 ribaund ve Angel McCoughtry 9 sayı, 6 ribaund ve 3 asist ile oynadı.

Spartak Moskova'ya son 4 yıl olduğu gibi yine boyun eğmek üzereyiz. Ancak İlk yarı oynanan oyun, takımımızın kalitesi ve mücadele gücünü biliyoruz. Cuma günü saat 16:00'da oynanacak 2.maçı neden almayalım diyorum. İnşallah oradan bir galibiyet alırız ve seriyi tekrardan Caferağa'ya taşırız. 

Hiç yorum yok: