11 Şubat 2011 Cuma

Basketbol Erkekler Türkiye Kupası Finalindeyiz


- Türkiye Kupası yari final maçında Galatasaray'ı 77-70 yendik finale çıktık. Finali Pazar günü Beşiktaş Cola Turka ile oynuyoruz.

- Maça iyi başlamadık. Savunma yapamıyor ancak iyi şut atıyorduk. Galatasaray Ermal ile 8 sayı bulurken, Fenerbahçe 4/4 ile 3'lük atarak başladı. İlk çeyreği 20-16 üstünlükle geçtik.

- 2.çeyrek Galatasaray karşısında savunma olarak pek bir şey yapmamayak devam ettik. 27 sayı atarken yediğimiz 22 sayı çoktu.

- 3.çeyrek ise klasik kadınlar basketbolu çeyreği oynadık. Müthiş savunma ve müthiş hücum. Ve maç orada koptu. 24 sayıya kadar çıktı ve son çeyreğe 21 sayı farkla girdik. 3.çeyrek Galatasaray sadece 11 sayı attı.

- 4.çeyrek Fenerbahçe rehavet mi desek, Galatasaray'ın etkili savunması mı desek sayı atamadı. Son çeyreği sadece 7 sayı atarak tamamladık. Bu Fenerbahçe Ülker'in bu sezon resmi maçlarda attığı en düşük çeyrek skoruydu. Galatasaray ise 21 sayı atmasına rağmen fark bir türlü inmedi ve maçı 7 sayı ile kapadık.

- İyi şut attık ve kazandık diye bir şey yok. Evet iyi şut attık ama Basketbol maçları zaten iyi şut atmadan nasıl kazanılır ? Savunma ile kazanılır tamam ama iyi şut atmak şart. Biz de gerekenleri yaptık. Galatasaray da iyi atamadı ve iyi savunma yapamadı.

- Takımımızda özellikle Lavrinovic özlediğim şekilde oynadı. Maçın oyuncusu seçildi. Mücadele'yi 18 sayı, 6 ribaund, 1 asist, 3 blok ile tamamladı. Ukic 10 sayı, 3 asist, Mirsad 12 sayı, 4 ribaund, Kaya Peker'in 8 ribaund, 3 asist, 5 top çalma, Jasikevicius 9 sayı, Ömer Onan 4 sayı, Oğuz Savaş 6 sayı, Kinsey 5 sayı, Tomas 6 sayı, 4 asist, Preldzic 7 sayı 3 ribaund ile oynadı. 

- Ömer Onan ve Mirsad Türkcan bildiğimiz şekil oynamadı. Bir yorgunluk olabilir.

- Mücadele'yi tribünde izleyen Fenerbahçe'liler takımlarını iyi destekledi. Ancak 3.çeyrek hariç iyi katkı yaptılar.

- Sports Tv'nin daha alacağı çok yol var. Bazı pozisyonları kaçırdık. Göremedik.

- Pazar günü Beşiktaş Cola Turka ile final maçını oynuyoruz. Kazanırız.

Hiç yorum yok: