27 Şubat 2011 Pazar

Fenerbahçe 2 Kasımpaşa 0 / Şimdi Sıra Geldi Şampiyonluğa


Fenerbahçe kazanıyor, Fenerbahçe taraftarlarını mutlu ediyor, Fenerbahçe futbol takımı camiasını güzel günlere götürüyor, güneşli günlere götürüyor ... 

Fenerbahçe Süper Lig 23.hafta mücadelesinde Kasımpaşa ile karşılaştı. Mücadele'den Alex'in şahane frikik golü ve Dia'nın güzel golü ile 2-0 galip ayrıldı ve maç fazlası ile liderliğe yükseldi.

Mücadele'ye baskılı başlamamızı bekliyordum. Mehmet Topuz ve Gökhan Gönül ile maça hızlı başladık. Bu pozisyonlardan sonra maçın çok daha hızlı geçeceğini tahmin ederken öyle olmadı. Fenerbahçe iyice rolantiye bağladı. Ara ara ataklar yapsa da skor bulmayı başaramıyordu. 32.dk Alex topun başına geçti ve şahane bir frikik golü ile skoru 1-0 yaptı. İlk yarının sonlarında Gökhan Gönül'ün taca çıkacak topa depar atarak yetişmesi, gereksiz bir şekilde havadan Yobo'ya atması, Yobo'nun da gereksiz bir şekilde elle müdahalesi sonucu penaltı kararı çıktı. Varela attı ancak Volkan geçit vermedi. İlk yarı 1-0 sona erdi.


2.yarı yine rolanti başladık. 55.dk Mehmet Topuz, Niang, Dia üçgeninden Dia'nın golü geliyordu ve skor 2-0 oluyordu. Bu golden sonra Kasımpaşa zaman zaman etkili gelse de skor değişmedi ve maç 2-0 sona erdi.

Fenerbahçe Kasımpaşa karşısında çok fazla kasmadan, çok fazla mücadele etmeden gayet rahat bir maç çıkardı ve 3 puan almayı başardı. Kasımpaşa değil de başka bir takım olsaydı % 100 eminim bu oyunun çok daha iyisini oynardık. Rakipten dolayı takım rahattı. Allahtan ters bir sonuç çıkmadı.

Takımımızda oyuncuları tek tek değerlendirecektim ancak yazacak şeyler hep aynı. Volkan maçın yıldızı. Penaltı kurtardı ve şahane bir kafa topunu çıkardı. Alex şahane bir frikik golü attı, takımı yine iyi yönetti. Dia golünü attı, son haftalar devam eden harika performansının meyvesini aldı. Diğer oyuncularımız için iyiydiler diyelim ve geçelim.

Son 11 maçın 10 tanesini kazandık, son 7 maçın 7 tanesini kazandık. Evimizde 3 maçtır gol yemiyoruz. Ve bu sezon evimizde sadece 8 gol yedik. Ligin en az yenilen 3. takımıyız. Evimizde yenilmeyen 2 takımdan biriyiz. En çok gol atan takımız. İşler iyi gidiyor. 


Mücadele'den diğer dikkat çekenler hafta içi annesini kaybeden Mert için futbolcuların '' Mert acını paylaşıyoruz. '' t-shirtleri ile çıkması, tribünlerin Mert için tezahuratlar yapması, pankartlar açması, tribünleri maç boyunca coşkulu halleri öne çıktı. Ayrıca Selçuk'un son dakikalar sakatlanarak oyun dışında kalması can sıktı. 2 hafta yokmuş.

Haftaya Gençlerbirliği ile deplasmanda oynuyoruz. '' Ne kadar övünsek az Ankara deplasman sayılmaz '' sözünün hakkını vermek için gidiyoruz ...

Alex'in maç sonu halleri ve Kadıköy'de yaşanan her türlü gelişme maç günlüğümde olacak ...

Hiç yorum yok: