12 Ocak 2018 Cuma

Valencia Basket 67 Fenerbahçe Doğuş 80


Euroleague 17.hafta maçında Valencia ile karşılaştık. Maça bomba gibi giriş yaptık. İyi savunma, iyi hücum. İlk 7 dakika 38 saniye 0-15'i yakaladık. Acaba erkenden koparacağımız maç mı izleyeceğiz derken sezon boyunca yaşadığımız sıkıntı yine ortaya çıktı. Takımın kontak kapatması.

0-15 başlayan ilk çeyrekte son 4:58'de sadece 5 sayı atabildik. 2.çeyrek yine aynı şeyler geçerli. 4:29 kala 33 sayı atmıştık. Ve ilk yarıyı da 33 ile kapattık. Gerçekten takımın bu kadar kusursuz savunma ve hücum yaparken birden bu seviyelere düşmesini anlamak mümkün değil.

3.çeyrek rakip iyice gaza geldi, taraftarını da arkasına aldı ve öne bile geçti. Son çeyreğe 51-50 önde girmeyi başardık. Ve 4.çeyrek maçın ilk 5 dakikasında olduğu gibi şampiyon gibi oynadık ve bir ara farkı 19'a kadar çıkardık. Kusursuz bir 4.çeyrek oynadık.

Maçı 13 sayı farkla kazandık ve bu sezon 11.galibetimizi aldık.

Guduric 15 sayı, Datome 14 sayı, Sloukas 11 sayı, 10 asist, Thompson 13 sayı 5 ribaund, Ahmet 10 sayı, 2 ribaund, 3 asist, Melli 6 sayı, 11 ribaund ile oynadı.

Melli ribaundlar konusunda, Ahmet ikili oyunlar konusunda, Sloukas 3.çeyrek kritik anlarda, Guduric maç boyunca iyi oynayan oyuncularımızdı.

Tufan Ersöz iyi bir yorumcu değil, keşke bizim maçlarda Caner Eler'i o koltukta görebilsek.

Obradovic'in maç sonu röportajında taraftara teşekkür etmediğini hatırlayarak 2.bir röportaj talebinde bulunması ve gelip taraftara teşekkür etmesi tam Obradovic'lik hareket. 

Euroleague'de çift maç haftasına giriyoruz. Çarşamba İstanbul'da Panathinaikos ile oynadıktan sonra Cuma yine İstanbul'da Anadolu Efes deplasmanına gidiyoruz. Fenerbahçe'nin henüz çift maç haftasında 2 galibiyeti bulunmuyor. Bakalım bunu kırabilecek miyiz?

Hiç yorum yok: