8 Ocak 2018 Pazartesi

Arif V 216


Reklamları çok önceden başladı, özellikle Instagram olmak üzere sosyal medyada sürekli videolar, fotoğraflar gördük. Beklenti içine girdik. Fragman yayınlandığında biraz hayal kırıklığına kapılsak da sonuçta kimse fragmana iyi sahneleri koymak zorunda değil diye düşündük ve sinemalara geldiğinin 2.günü izledik.

Cem Yılmaz'ın büyük bir kitlesi var, filmlerine koşulsuz destek veren ve giden. Ben de onlardan biriyim. Sahnede Cem Yılmaz'ı izlemek film ne kadar kötü olursa olsun keyif veriyor. Arif V 216'ya ise kötü film demem mümkün değil.

Filmin ilk yarısını acayip sevdim. Ozan Güven ile beraber Cem Yılmaz müthiş performans sergiledi. Ancak 2.yarı özellikle aksiyon sahneleri filmin üzerine kabus gibi çöktü. Kimin fikri bilmiyorum ama keşke o sahneler olmasaydı dedim. Sonunda ise...

Cem Yılmaz'ın Nuri Bilge Ceylan'a selam çaktığı elma sahnesi bile büyük detay. Bir Zamanlar Anadolu'da izlemeyen anlamadı o sahneyi ama bu tarz hareketi de Cem Yılmaz'dan başkası yapmazdı.

Cem Yılmaz'ın Türk sinemasına vefa göstermesi harika olay, bunu da sonuna kadar kullanmış. Yalnız keşke Ajda Pekkan da oynasaydı... Filmi izledikten sonra bu dediğimi anlayacaksınız.

Kaliteli iş, kaliteli kostümler ve iyi müzikler.

Oyuncu kadrosu her zamanki gibi iyi.

Zeki Müren sahneleri harikaydı.

Ozan Güven çok büyük oyuncu. Fi dizisinde nasıl burada nasıl. Rolünün hakkını sonuna kadar veriyor.

Cem Yılmaz düz güldürmekten ziyade biraz daha anlaması zor şekilde güldürmek istiyor. Türk insanı bunu istiyor mu? İstemiyor. O yüzden Recep İvedik serisi tüm rekorların sahibi. Gerçi Recep İvedik'in son filmleri komik mi o da tartışılır. Bir de Cem Yılmaz çıtayı yükseğe koyduğu için artık ne yapsa öncekilerle kıyas yapılıyor ve olumsuz yorumlar geliyor. Tarkan gibi.

Sonuç olarak her şeye rağmen Cem Yılmaz'ın sahnede olması harika olay.

10 üzerinden 7.

Hiç yorum yok: