5 Ocak 2018 Cuma

The Greatest Game Ever Played

Hayatımda spor filmi kategorisinde izlediğim en iyi filmlerden birinin golf sporu ile ilgili olması aslında normal değil. Ancak bu filmi sadece golf ile ilgili bir film olarak değerlendirmek ne derece doğru bilemiyorum.

1913 Amerika Açık Golf Şampiyonası'nda 20 yaşında amatör bir sporcu olan Francis Ouimet'in hayranı olduğu, idol olarak gördüğü tarihin en büyük isimlerinden biri olan İngiliz Harry Vardon ile rekabetini ve bu rekabet boyunca yaşadıklarını anlatıyor.

Gerçek bir hikayeden alınan, büyük bir rekabeti bizlere yansıtan, her saniye keyif aldığımız, her saniye Francis'i desteklediğimiz bir film.

Eddie rolündeki taşıyıcı-fotoğrafta sol tarafta- filme gerçekten büyük renk katmış. Ayrıca Francis'in her şeye rağmen Eddie'nin yanında olması müthiş bir vefa. İnsan yola çıktığı dostlarını satmamalı.

Filmin sonunda gerçek hayatta ne olduğunu yazıyor, ben şimdi spoiler vermeyeyim. Özellikle Eddie hakkında yazana çok şaşırdım.

Biyografi filmleri gerçekten büyük keyif oluyor. Ve gerçek olduğunu bildiğimiz için filmin içine çok daha fazla giriyoruz.

İnsanın bir hayali varsa bu hayaline her türlü engellemelere rağmen gitmeli, gitmek için çaba harcamalı.

Şık kıyafetli insanlar, şapkalar, güzel mekanlar, doğanın içindeki golf sahaları, müzikler.

İzlemek için golf hakkında bilginiz olmanız gerekmiyor, zaten her saniye golf hakkında bilginiz artıyor film boyunca.

Filmin yönetmeni 2017 başında vefat eden Bill Paxton

Bu film hakkında sözlüklerde de, internette de fazla bir şey bulamazsınız. Eğer bu yazıyı okuyorsanız açın ve hemen başlayın. Beğenmeyenle sabaha kadar konuşuruz.

Hiç yorum yok: