26 Ocak 2018 Cuma

Fenerbahçe Doğuş 86 Barcelona Lassa 82


Fenerbahçe Doğuş Euroleague 20.hafta maçında Barcelona Lassa'yı 86-82 yendi ve 14 galibiyetle haftayı 2.sırada tamamladı.

Mücadele öncesi Heurtel oynasın, Fenerbahçe kazansın demiştik. Öyle de oldu. Ancak maçın başına dönelim. Fenerbahçe iyi başladığı maçta özellikle Wanamaker'ın 13 sayı attığı ilk çeyreği 22-18 önde tamamladı. 2.çeyrek Barcelona Heurtel ve Tomic ile etkili oldu ve ilk yarıyı 44-42 önde tamamladı. 3.çeyrek ise Fenerbahçe'nin hem hücum hem savunma anlamında öne çıktığı çeyrek oldu. 23-13 biten çeyrek bir şekilde maçı da Fenerbahçe'ye iyice yaklaştırdı. Son çeyrek fark 10 sayıya çıksa da Barcelona 2 sayıya kadar indirmeyi başardı. Ancak Fenerbahçe krize girmeden maçı 86-82 kazandı.

Heurtel oynadığı zaman Barcelona kaybediyor. Çünkü Heurtel topu elinde tutuyor, pas vermiyor, kendi şut atıyor ve arkadaşlarını oyundan soğutuyor. Oyuncular hücumda soğuyunca bu savunma dirençlerine de yansıyor. Özellikle Heurtel'in fark 3'e indiği an kimseye pas vermeden gelip attığı şut bunun çok net özeti oldu. Ve maç öncesi dediğimiz olay gerçekleşti ve Barcelona Heurtel'in +20 ranking yaptığı bir maçı daha kaybetti.

Fenerbahçe'de 2 oyuncu öne çıktı. Wanamaker ve Melli. Melli 23 sayı, Wanamaker 24 sayıyla oynadı. 

Maçı 22 asistle tamamladık. Sloukas 6, Wanamaker 7 asistle oynadı.

% 40 üçlük yüzdesi, % 60 ikilik yüzdesi ve % 74 serbest atış yüzdesi yakaladık. Yalnız bir takımın şu serbest atışları % 85 altına düşürmemesi gerekiyor. Kolay yoldan sayı şansı varken 7 atışın kaçmış olması kötü bir şey. Ben yetkili olsam özel olarak herkese serbest atış antrenmanları da yaptırırım.

Barcelona'da Heurtel 21 sayı ile oynarken Tomic de kariyerinin son döneminde en iyi maçını oynadı. Maçı 27 ranking ile 20 sayı, 7 ribaund ile tamamladı.

Ahmet'in büyük potansiyeli var ve her geçen gün daha da iyi oluyor. Vazgeçilmez oyuncu olduğu zamanı görmek istiyorum.

Salon yine bildiğimiz gibiydi. En kritik anda bile tezahurat etmeye üşenen bir kitle.

Euroleague'de üst üste 5.galibiyetimizi de aldık.

Haftaya Perşembe günü son 4 maçta 3 yenilgi alan Olympiakos ile deplasmanda oynayacağız. Sezonun mesaj maçlarından birisi. Galibiyet sadece 2 puan demek değil, çok şey demek.

Hiç yorum yok: