18 Ocak 2018 Perşembe

Fenerbahçe Doğuş 67 Panathinaikos Superfoods 62


Bir Fenerbahçeli olarak değil de bir basketbolsever olarak ekran karşısına geçsem maç boyunca çok daha fazla keyif yaşardım çünkü baya iyi maç oldu. Ancak Fenerbahçeli olduğum için doğal olarak tüm maçı büyük bir stres altında izledik ve kazandığımız için de keyifliyiz.

Mücadele boyunca savunma anlamında iyi işler yapan Fenerbahçe hücum anlamında ise sezonun en kötü maçlarından birini geçirdi.

Sırasıyla 18, 17, 12 ve 20 sayı attık. Ancak rakibi iki çeyrek 10 ve 12 sayıda tutunca galibiyet geldi.

En kritik anlarda sahneye çıkan Vesely olmasa bu maçı kazanamazdık. Çok kritik yerde attığı basket, aldığı hücum ve savunma ribaundları ile beraber maçı Fenerbahçe'ye getirdi ve maçın adamı olmayı sonuna kadar haketti.

Skoru sırtlaması beklenen Wanamaker 6'da 1, Datome 5'de 1, Ali Muhammed 8'de 2 ile oynadı ve buna rağmen kazandık. Şu maçı deplasmanda oynasak ya da başka bir takıma karşı oynasak kesinlikle kazanamazdık. 3 oyuncumuz 19'da 4 ile sadece 11 sayı kaydetti.

Thompson iyiydi, 14 sayı, 7 ribaund ile ciddi katkı yaptı. Kritik anlarda yaptığı olumlu işler fazla. Acaba sezon başından beri oldukça eleştirilen Thompson bile Obradovic ile başka bir seviyeye çıkabilecek mi?

12.597 taraftarımız zaman zaman iyiydi. Ancak skorun kafa kafaya gittiği bir maç yine anons ile ayağa kalkmaları, 30 saniye bağırdıktan sonra yine aynı tiyatro moduna dönmeleri gerçekten çok acayip. Bu sezon bitti artık ancak seneye tribünler ile ilgili bir çalışma yapılmalı. Fenerbahçe bunu haketmiyor. Biraz etkili olsak maçları bile belki daha da rahat alacağız. İyi basketbol seyircisinin basket maçına etkisi diğer sporlara etkisinden daha fazla. Hakemin bir ortada kararını lehimize çevirsek bile büyük iş.

İnandık size bu sene... bu tezahuratı keşke tüm salon, fazla bağırmadan, olduğu yerde hatta söyleseydi. İlk çeyrek 5 dk söyledik, harika atmosfer vardı.

% 26 ile üçlük atan bir Fenerbahçe Doğuş. Sezonun en kötü maçı olabilir.

Cuma günü Anadolu Efes deplasmanına gidiyoruz. Fenerbahçe çift maçın oynandığı hiçbir Euroleague haftasında 2 maçı da kazamadı. Bunu da bir kez daha yazayım. Bakalım ne olacak Cuma günü.

İsmail Şenol ve Caner Eler iyi ikili. İsmail Şenol'un yayını ''Didem bize birazdan Panathinaikos'un uçakla mı otobüsle mi gideceğini bilgisini verecek.'' diye kapatması müthişti. İyi gönderme.

Hiç yorum yok: