26 Ocak 2018 Cuma

Hamza Dursun ve Kış Olimpiyatları


Hamza Dursun. Türkiye'yi 2018 Kış Olimpiyatları'nda temsil edecek 8 sporcumuzdan birisi. Kayaklı Koşu yarışacağı spor dalı. Hamza Dursun 6 çocuklu bir ailenin sporcu bireyi. 1994 doğumlu. Öpücük hastalığı diye bilinen 'Mononükleoz enfeksiyonu'na kapıldı ve 1 yıl bu hastalık ile boğuşmak zorunda kaldı. Spor yapamayacağını düşünüyordu, sinirinden kayak malzemelerini bile yaktı ama ailesinin de desteğiyle önce hastalığını yendi ardından çalışmalara geri döndü. 2014 Soçi'ye gidip Türkiye'yi temsil etmek hayaliydi ancak Türkiye'ye kota çıkmayınca o hayalini 4 yıl ertelemek zorunda kaldı. Güney Kore'de ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Hamza Dursun 15 yaşında başladığını söylüyor kayağa. Maddi yetersizliklerden iyi koşullar bulamasa da araba lastiğini beline bağlayarak, ağrı sokaklarında, bayırlarında tekerlekli kayakla antrenmanlara devam ederek hazırlandı. Bu antrenmanları yaparken anne ve babasından büyük destek aldığını onlar olmasa asla spora geri dönemeyeceğini söylüyor Hamza.

Hamza iyi bir Fenerbahçeli olduğunu da ekliyor. Hatta Fenerbahçe kulübüne mektup yazdığını, Ağrılı bir sporcu olduğunu ve maddi yönden yardıma ihtiyacı olduğunu ve bu sebeple destek beklediğini de söylemiş. Ancak ne bir cevap ne de bir sonuç çıkmamış.

Hamza şimdi P&G ile çekilen reklam filmi ile biraz olsun nefes aldı. İlk kez bir sponsorluk aldığını söylüyor. Bu sayede de annesi ilk kez bir yarışını izlemek üzere Hamza'nın yanında olacak ve Kore'ye gelecekmiş.

Türkiye gibi büyük bir ülkeden olimpiyatlara sadece 8 sporcu göndersek de Hamza gibi sporculara sahip çıkmamız lazım. Ağrı'dan Kore'ye uzanan hikaye nereden bakarsan bak takdiri hakediyor. Yolu açık olsun.

Hiç yorum yok: