20 Haziran 2016 Pazartesi

Şampiyon

























Sezon boyunca müthiş işler yapan ve sadece 9 yenilgi ile NBA rekoru kıran Golden State ile sezon boyunca doğu'da rakiplerini çok rahat geçen ve arada büyük bir farkın olduğu net gözüken Cleveland finalde karşı karşıya geldiler.

Seri 3-1 oldu, Golden State şampiyon artık diyenler dünyanın % 95'i falandı. Ancak oradan sonra iş değişti. Müthiş bir seri oynayan Irving ve LeBron James sahneye çıktı. Önce deplasmanda bu ikilinin olağanüstü oyunuyla kazandılar, işi evlerine döndürdüler. Evlerinde bir rahat galibiyet daha aldılar. Seri 7.maça taşındı.

Nba tarihinde 3-1'den şampiyonluğu veren takım yokken herkes Golden State bu kez bitirir diyordu. Sezon boyunca hem saatlerden hem de ilgisizlikten çok maçlarını seyretmeyen ben ya da bir çok kişi ekran karşısına geçti.

Maç kıran kırana geçti. İlk dakikadan sonra ana kadar heyecan bitmedi. Bir ara Golden Stane 8 sayıyla, bir ara Cleveland 7 sayıyla öne fırladı ancak her ikisi de yakalandı. Son çeyrekte işler acayip bir hâl almaya başladı. 

Son 04:39'da toplam 4 sayı atıldı, Golden State son 05:37 sadece 2 sayı attı, Golden State son 4:39 sayı atamadı, Cleveland son 4.53 sadece 4 sayı attı.

Irving maçı bitiren üçlüğü en kritik zamanda sokmayı başardı. 

Maçın sonlarına doğru LeBron James'in bloğu tarihe geçti. Büyük ihtimalle finaller tarihinin en efsanevi 3 bloğundan biris. En efsanevi 5 anından birisi olarak yerini aldı.

LeBron James finalleri sayı, asist, ribaund, top çalma ve blok gibi istatistiklerde 1.sırada tamamladı. Aynı zamanda final maçında da 27 sayı, 11 ribaund ve 11 asist ile triple-double yaptı.

Curry 4/14, Thompson 2/10 üçlük ile oynadı. 

Sezon boyunca 9 maç kaybeden Golden State sadece play-off'larda da 9 maç kaybetti.

Maç sonunda LeBron James ve arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

LeBron James haklı olarak MVP ödülünü aldı. Kupaya sarılarak ağlaması, konuşamaması gecenin en unutulmaz anlarından birisi oldu. 

Cleveland tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

Ve Nba'de bir sezon daha sona erdi. Böylesine bir sezondan sonra seneye NBA diğer takımların da bir şeyler yapması ile beraber iyice zirve olabilir.

Hiç yorum yok: