28 Haziran 2016 Salı

Euro 2016 Notları # 16

İtalya-İspanya maçı öncesi İspanya favori diyordum. Ancak öyle olmadı. Conte'nin takımı maç boyunca kusursuza yakın oynadı. İspanya gibi bir takım karşısında neredeyse onlar kadar pas yaptı, neredeyse onlar kadar topa sahip oldu. Böylesine mütevazi kadroyla yapmaları da takdiri hakediyor.

Maça hızlı başladılar, pozisyonlar bulan taraf İtalya'ydı. Yağan yağmurun da etkisiyle ıslanan zemin ve kullanılan frikikte sektirilen topu tamamlayan Chiellini skoru 1-0'a getirdi. İlk yarı sonunda şutlarda 7'ye 2, kaleyi bulan şutlarda 4'e 1 İtalya üstünlüğü vardı. İspanya ilk yarıyı % 53 topla oynama ve 248 pasla tamamlarken, İtalya % 47 topla oynama ve 244 pasla tamamladı. Sadece bu istatistik bile İtalya'nın ne kadar kusursuz oyun oynadığını gösteriyordu. Ayrıca ilk yarı İspanya adına sahanın en iyi isminin De Gea olduğunu da söyleyelim.

2.yarı İspanya'nın doğal olarak topla oynamada da, pas sayısında da ciddi üstünlüğü vardı. Ancak bu sefer de İtalyan savunmasını ve kaleci Buffon'u geçemediler. Acayip 3 tane kurtarışı var. İtalya ise bu anlarda yakaladığı kontra atakların birinde Pelle'nin golüyle beraber skoru 2-0'a getirip maçı bitirdi.

İspanya 2008 ve 2012'de şampiyondu, bu kez son 16'da elendi. İspanya futbolu için kötü sonuç.

İtalya ise katıldığı 9 kupanın 7 tanesinde çeyrek final oynama başarısı göstermiş oldu. Son şampiyonluğu ise 1968'de. 2012'de finalde kaybetmişlerdi. Gruplarda elendiği 2 senede ise sadece 1 gol averaj yüzünden elendiğini söyleyeyim.

İtalya adına sahanın en iyisi tartışmasız Buffon. Bonucci ve Pelle de diğer iyi oyuncuları.

Fabregas'ın bu kadar kötü bir maçında Thiago Alcantara gibi bir isim nasıl oyuna girmez anlamadım. Thiaga'yu ben mi abartıyorum bilmiyorum ama Fabregas'dan çok daha faydalı olurdu. Sahada döküldü. 

Iniesta ve De Gea dışında iyi oynadı diyebileceğimiz bir isim yok.

İtalya çeyrek finalde Almanya ile oynayacak. Kazanan şampiyonluk için büyük bir yolu geçmiş olacak.

Cüneyt Çakır'ın maçta bir kaç hatası vardı.

Gökhan Abdik Türkiye'nin en iyi futbol spikerlerinden birisi. Buna da bir kez daha şahit olduk.

Günün ikinci maçı İngiltere-İzlanda arasında oynanacaktı. Favori İngiltere'ydi ancak İzlanda büyük bir sürprize imza atarak İngiltere'yi elemeyi başardı.

Maça İngiltere çok iyi başladı ve henüz 4.dakika Rooney'nin penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Ancak o golden 2 dakika sonra İngiltere savunmasının hatası ile beraber Sigurdsson İzlanda adına skoru 1-1 yaptı. Bu golden sonra İzlanda daha iyi oynadı ve 18.dakika Hart'ın hatası ile beraber Sigthorsson'un golüyle beraber 2-1 öne geçti. İlk yarıda da, ikinci yarıda da İzlanda'nın daha net atakları vardı. İngiltere'nin öyle % 100 dediğimiz posiyonu yoktu. Ve maç 2-1 bitti.

Sterling'nin ayağını son saniye koyması sayesinde çıktı penaltı kararı. Yoksa verilmezdi.

Rooney güzel penaltı attı. Maç boyunca kötüydü. Turnuvanın ilk 2 maçında çok iyi oynamıştı ancak bu maç vasatı aşamadı.

Rashford oyuna girdikten sonra acayip hareket getirdi ama süre yetmedi. Keşke daha erken alınsaydı.

İzlanda takımında mücadele olarak tüm futbolcular çok iyiydi. Kaleci Halldorsson, golü de atan Sigurdsson en iyi ikiliydi.

İzlanda tribünleri harikaydı. Özellikle tüm tribünlerin yaptığı alkış şov görsellik açısından öne çıktı.

İngiltere tribünlerinin ''Plase don't take me home'' tezahuratı harika. Dün maç boyunca söylediler. Yavaşca başlıyor, sonra hızlanıyor. O an insan orada olup tezahurata katılmak istiyor. Gerçekten turnuvanın en iyi 2.tezahuratı.

İngiltere 1996'da yarı finale kaldıktan sonra çeyrek finalden ilersini göremedi. 2000'de gruplarda, 2004'de çeyrek finalde, 2008'e katılamadılar, 2012'de çeyrek finalde ve 2016'de son 16'da turnuvaya veda ettiler.

İzlanda ise ilk turnuvalarında şimdilik çeyrek final gördüler ve tarih yazdılar. Çeyrek finalde rakipleri Fransa. Geçerlerse Almanya-İtalya galibi ile oynayacaklar.

Euro 2016'da heyecan Perşembe günü saat 22:00'de oynanacak Polonya-Portekiz maçı ile devam edecek. TRT 1 ve Lig Tv yayınlayacak.

Hiç yorum yok: