22 Haziran 2016 Çarşamba

Keyif


Dünyanın en iyi futbolcusunu bir kez daha izlemenin mutluluğu yaşanır mı? Futbol seviyorsanız yaşanır. Gece 04:00'de başlayan maçta Arjantin Amerika'yı Lavezzi, Messi ve Higuain'in 2 golüyle geçip Copa America'da finale çıktı.

Messi'yi izlemekten aldığım keyfi hiçbir şeyden almıyorum. Bu adam futbolu her geçen gün daha da sevmemi sağlayan baş aktörlerden. Yine muazzam bir maç oynadı. Paslar, asistler, gol. Acayipti. Maçı 1 gol, 2 asist ile tamamladı.

Attığı frikik golü için diyecek çok şey yok. Bu kadar net, bu kadar güzel yere frikik atmayı herkes başaramaz. Her sene yaklaşık 10 tane frikik golü atmayı başarıyor. Gelmiş geçmiş en iyi futbolcu diyoruz, sanırım gelmiş geçmiş en iyi frikikçilerden birisi de dememiz lazım. 

Asist olayı bambaşka bir hâl almaya başladı zaten. Dünyanın bu konuda en iyisi. Her maç asist yapıyor.

Higuain'in golcülüğü de konuşulması gereken konu. Bu kadar net gol vuruşu yapan çok golcü görmedim. Adam yakaladığı zaman affetmiyor.

Lavezzi'nin düşüşü gecenin tek ve en kötü anıydı. 

Mascherano için de bir şeyler söylemek lazım. Dün ortasahanın merkezinde oynadı. Kusursuzdu. Bu kadar iyi top dağıtan, top kesen, mücadele eden bir oyuncu görmemiştim. Normalde dikkat çekmez bu tarz oyuncular ama Mascherano resmen parladı.

Şili-Kolombiya maçı galibi Arjantin'in rakibi olacak.

Hiç yorum yok: