15 Haziran 2016 Çarşamba

Euro 2016 Notları # 5












Avusturya-Macaristan. Kağıt üstünde favori olan taraf Avusturya ancak iş oyuna gelince öyle olmadı. Avusturya maça direkten dönen topla başladı ancak devamında işler bu kadar da iyi gitmedi. Macaristan her geçen dakika oyunun kontrolünü sağladı. İlk yarı 0-0 bittikten sonra 62.dk güzel bir atak ile beraber Macaristan Szali ile golü buldu. Bu golden 4 dakika sonra Avusturya'dan Dragovic de kırmızı kart ile oyun dışında kalınca işler iyice çıkmaza girdi. Macaristan kalan dakikaların kontrolünü elinde tuttu ve 87.dakika Stieber'in kontra ataktan attığı güzel aşırtma golle beraber skoru da 0-2'ye getirip maçı bitirdi.

Avusturya-Macaristan maçından bile keyif alabiliyorum. Beklentileri çok yükseltmediğim için olabilir.

Golden sonra tribüne koşan futbolcu candır. Macaristan oyuncuları da ilk golden sonra bunu yaptılar.

Macaristan kalecisi 40 yaşındaki Gabor Kiraly tarihe geçti. Hem 40 yaşında, hem çok iyi maç çıkardı. 

Avusturya için ''Gizli favori'' diyenler var ancak Avusturya bu takımla favori falan olamaz. Gruptan çıkarlarsa başarı olacak ve ben çıkacaklarını düşünmüyorum.


















Portekiz-İzlanda. Skorun bana göre adaletsiz olduğu bir karşılaşma oldu. Portekiz baştan sona üstün oynadığı maçta 2.yarı yaptığı bir anlık savunma hatasıyla beraber maçı 1-1 bitirdi. Portekiz ve Ronaldo biraz daha bitiricilik konusunda iyi veya şanslı olsaydı maç onlar için çok daha güzel bitebilirdi. İzlanda'nın 1-2 tane tehlikeli atağı dışında pozisyonu yok. Zaten maçı sadece 4 şut ile tamamladılar. Portekiz ilk maçlar sonunda en çok şut çeken takım.

Fenerbahçeli Nani'nin attığı gol hazırlanış ve bitiriş anlamında oldukça güzeldi. Andre Gomes'in ortası iyiydi. Ayrıca Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihinin 600.golüydü. Tarihe geçti.

İzlanda nüfusunun % 15'i Euro 2016 için Fransa'ya gelmiş. Şehir boşalmış diyebiliriz yani. İzlanda zaten dünyanın en huzurlu ülkelerinden birisidir. Şu an tek dertleri takımlarının başarısıdır.

Ronaldo kötüydü, istenileni yapamadı falan ama son dakikada attığı frikikler neydi? Acaba bu ne zaman sona erecek? İlk noktadan o frikiği kaleye vurmak istemesinin mantıklı bir açıklaması olamaz. Maç boyunca iyi duran top kullanan Portekiz o topta da orta yapmayı denese çok daha tehlikeli olabilirdi. Ayrıca maç sonrasında öğrendiğimiz istatistik de bizim bu düşüncemizi doğruluyordu. Ronaldo büyük turnuvalar 34 frikikte gol atmayı başaramamış. İlk frikiği gider gol yapar bundan sonra bilemem ama biraz daha mantıklı tercihler yapması takım için daha yararlı olabilir.

Ronaldo'nun maç sonunda yaptığı açıklamalar komik. İzlanda'ya maç boyunca savunma yaptınız demek çok kötü yorum. Sizden güç olarak çok geride olan takım ne yapacaktı? Atak futbolu mu oynayacaktı? Ronaldo kazanamayınca rakiplere suçlama yapmayı seviyor.

Portekiz turnuvaya kötü başladı ancak ben bir şekilde gruptan çıkacaklarına inanıyorum.

Turnuvada ilk maçlar bitti. En iyi topu Almanya, İtalya ve Hırvatistan oynarken, en kötü topu Rusya, Kuzey İrlanda ve Türkiye oynadı.

İlk maçların en dikkat çeken oyuncusu olarak Iniesta'yı söyleyebilirim sanırım. Maça direkt olarak etki yaptı.

Turnuvada 2.maçlar başlıyor. Heyecan sürüyor. Günün programı;

16:00 Rusya-Slovakya TRT 1
19:00 Romanya-İsviçre TRT Spor
22:00 Fransa-Arnavutluk TRT 1

Hiç yorum yok: