27 Haziran 2016 Pazartesi

Euro 2016 Notları # 15


Kağıt üstünde favori olan taraf Fransa ancak maça enteresan başlayan İrlanda. Binlerce seyirci statta, milyonlarca izleyici ekran karşısında ne olduğunu anlamadan verilen penaltı kararı ve Brady'nin golü ile beraber İrlanda maça adeta 1-0 önde başladı.

Ancak bu dakikadan sonra oyuna mutlak hakimiyet kuran bir Fransa vardı. Rakipten daha çok koşuyor, daha çok istiyor, daha teknik futbolcuları ile sonuca gitmeye çalışıyordu. İlk yarı sonunda aradığı golü bulamadı. Ancak 2.yarı Fransa fırtınası dinmek bilmiyordu. 58 ve 61.dakikalar sahneye çıkan Griezmann Fransa'yı 2-1 öne geçiriyordu. Kalan dakikalar oyunun kontrolünü rakibe vermeyen Fransa mücadeleyi 2-1 kazanıyor ve çeyrek finale yükselen taraf oluyordu.

Griezmann sezonun en iyi futbolcularından birisi. Atletico Madrid ile 32 gol attığı sezonun ardından Eıuro 2016'da da şimdilik 3 gole ulaştı. Henüz 25 yaşında. Onun da şanssızlığı Messi ve Ronaldo gibi isimlerin olduğu bir ligde oynaması. Yoksa çok daha tanınır, çok daha popüler bir futbolcu olurdu. Hayranlıkla izliyoruz.

Golde vurduğu kafa vuruşu nefisti, 2.golde de Giroud'un topu indirişi derslik.

İrlanda'nın maç boyunca kaleyi tutan 1'i gol olan 2 şutu var.

Fransa İzlanda-İngiltere maçının galibi ile oynayacak.




Almanya-Slovakya maçı üzerine aslında yazacak çok şey yok. Çünkü müthiş bir takım oyunu oynayarak maçı adeta bir antrenman maçına çeviren bir Almanya vardı. Slovakya'ya ilk dakikadan son ana kadar ''Biz buraların takımıyız, sen buraların takımı değilsin.'' mesajını verdi. 3-0 kazandılar ama 10 lazım olsa 10 olurdu.

Boateng'in nefis golü, Mesut'un kötü penaltısı, Neuer'in kurtarışı, Neuer'in pası, Draxler'in asisti ve Gomez'in net golcü vuruşu, Draxler'in müthiş golü.

Almanya yoluna emin adımlarla devam ediyor. Henüz gol yemediler. 

Henüz Muller de sahne almadı. Alacak diye diye turnuva bitmesin de...

Boateng ve uzun topları üzerine kitap yazılır. Tüm defans oyuncuları Boateng'i izlemeli. Pique ve Ramos ile beraber dünyanın en iyisi olabilir.

Jonas Hector acayip adam. Sol bek oynuyor ama sol açık gibi performans gösteriyor. 1990 doğumlu, Köln'de oynuyor ve muhtemel bu turnuva sonrası çok daha büyük bir takıma transfer olacak. Bu kadar iyi adamı orada tutmazlar. 

Gomez ilk iki maçta da oynasa gol kralıydı. 

Hamsik çok daha iyi turnuva geçirmeliydi. Turnuvanın kaybolan yıldızlarından.

Almanya için turnuva çeyrek final maçıyla beraber başlıyor. İtalya-İspanya galibiyle oynayacaklar. O maç turnuvanın şampiyonunu belirleyebilir.

Belçika, İtalya maçı dahil şu ana kadar tüm maçlarda iyi oynadı. İtalya maçında biraz tecrübesizlikleri ve gol konusunda şanssızlıkları yüzünden kaybettiler. 

Macaristan maçında baştan sona üstün oynadılar, baştan sona oyunu domine ettiler. Hazard gibi potansiyelini sahaya tam olarak yansıtan bir isim de olunca fark kaçınılmaz oldu.

İlk golde De Bruyne'nün ortası, ikinci golde Hazard'ın asisti, 3.golde Hazard'ın nefis golü ve son golde Carrasco'nun bitiriciliği ile beraber gelen 4 gol.

Hazard kariyer maçlarından birini oynadı. Turnuvanın en iyi tek kişilik performanslarından birisiydi.

Almanya gibi Belçika'ya da 6-7 gol lazım olsa rahatlıkla atardı. Arada böyle bir fark var.

Çeyrek finalde Galler-Belçika maçının favorisi de net belli.

Euro 2016'da heyecan bugün oynanacak 2 maçla devam ediyor. Günün programı; 

19:00 İspanya-İtalya TRT Spor 
22:00 İngiltere-İzlanda TRT 1

Hiç yorum yok: