17 Haziran 2016 Cuma

Euro 2016 Notları # 7

















İngiltere-Galler. Kağıt üstünde güzel geçmesi gereken karşılaşmaydı. Öyle de oldu. İngiltere iyi başlasa da Bale ilk maç olduğu gibi yine yaptı yapacağını. Frikikten ağları buldu. İlk yarı bittiğinde İngiltere'de oyuna Vardy ve Sturridge ikilisi girdi. 56'da Vardy ve 90.dakikada Sturridge attıkları gollerle İngiltere'ye çok önemli bir galibiyet getirdi.

Vardy mi Kane mi deseler Kane derim. Ancak Vardy dakikayı değiştiren adam oldu.

Rooney'nin futboluna bayıldım. Takımı maestro gibi yönetiyor. Defansın önüne kadar geliyor, top alıyor, top dağıtıyor, şut çekiyor. Ters toplarının başarı oranı zaten acayip. İzlerken acayip keyif aldım. İngiltere milli takımı için çok kilit bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

Bale'in frikiğinde kaleci hatası var evet ama top da nasıl dönüyor be kardeşim?

Walker çok iyi bek değil mi? İzlemesi keyifli.

Slovakya-İngiltere maçı da Rusya-Galler maçı da güzel olacak. Çıkanlar henüz belli değil.

















Ukrayna-Kuzey İrlanda. Kesinlikle beklemediğim sonuçla bitti. İlk maçlarında beğendiğim Ukrayna ile, ilk maçlarında olumlu hiçbir şey söyleyemeyeceğim Kuzey İrlanda karşılaştı. Kuzey İrlanda iyi oyunla kazanmayı başardı. Ukrayna da turnuvaya veda eden ilk takım oldu.

Yağmur yağınca İrlanda'nın etkisiz olması beklenemezdi zaten. Adamlar alışık. Maç da yağmur nedeniyle bir süre durdu.

McAuley'nin güzel kafa golü, gol sevinçleri, tribünün sevinci baya iyiydi.

Sadece uzaktan şutlarla etkili olmaya çalışan bir Ukrayna vardı. Kuzey İrlanda'nın da iyi savunma yaptığını söyleyebiliriz.

90+6'dan gelen McGinn golü ise skoru belirleyen gol oldu.

Polonya-Ukrayna maçında Polonya'ya bahis açısından rekor para yatırılabilir.

Benim için şu ana kadar turnuvanın en hayal kırıklığı yaratan maçı. Almanya-Polonya. Ben iki takımın da iyi olmasından dolayı çok daha pozisyonlu, heyecanlı bir maç bekliyordum ancak olmadı. Maç baştan sona sönük geçti. 

2.yarı başında Milik ve Götze'nin peş peşe pozisyonları, ardından Mesut'un ceza sahası içinden çektiği şut dışında maçta hiçbir şey olmadı.

İki takımın da puanı 4 oldu. Gruptan çıkacaklar ama keşke çok daha iyi futbol oynatarak çıksalardı.

Turnuvanın bence tek sıkıntısı fazla gol olmaması. Yoksa heyecan, takımların maçları ciddiye alması, fizik güçleri, taktik, disiplin, tribünler, zeminler, statlar ile beraber iyi turnuva oluyor.

Heyecan 3 maçla devam edecek. Günün programı;

16:00 İtalya-İsveç TRT 1
19:00 Çek Cumhuriyet-Hırvatistan TRT Spor
22:00 İspanya-Türkiye TRT 1

Hiç yorum yok: