14 Haziran 2016 Salı

Euro 2016 Notları # 4





















Turnuvalarda Türkiye'den sonra desteklediğim tek takım. Futbolları bana her zaman güzel gelmiştir. Daha akıcı oynadıkları pas oyunu son zamanlar düşüşe geçse de yine İspanya İspanya'dır. Kadife ayaklı David Silva, topu bu kadar iyi kullanan Pique ve Ramos, ortasahada şiir yazan Iniesta, kanatlardan bindirme yapmaya doymayan Juanfran ve Alba, müthiş bir ortasaha oyuncusu olan Busquets, zarif çalımların adamı Thiago Alcantara gibi isimler bana her zaman keyif vermiştir.

İspanya-Çek Cumhuriyeti maçı beklenen gibi geçti. İspanya'nın ağırlğında ancak skor olarak daha rahat geçmesi bekleniyordu. Gol 87.dakikaya kadar gelmedi. İspanya maç boyunca denedi, maç boyunca zorladı. Özellikle 2.yarı yaptıkları etkili pres de eklenince Çek Cumhuriyeti ceza sahasından çıkamadı. Sağdan, soldan, ortadan kısacası her yerden etkili olmaya çalışan İspanya vardı. Ancak Çek savunması Pique'nin golüne kadar hata yapmadı, Cech de güzel bir maç çıkardı. Iniesta'nın maç boyunca attığı paslar, Morata'nın şutları hep sonuçsuz kaldı. Ancak Iniesta Pique'nin kafasına kondurduğu topla maçı çözdü ve İspanya tüm dünyanın beklediği şekilde ilk maçından galibiyetle ayrıldı.

Iniesta izlemek çok büyük keyif. Yıllardır yaptıkları ile beraber dünya futboluna damga vuruyor. Şanssızlığı oynadığı Barcelona'da hep süper starların forma giymesi. Ronaldinho ve Messi derken yaptıkları geride kalıyor. Iniesta 32 yaşında, büyük ihtimalle 2018 dünya kupasında son kez izleyeceğiz.

İspanya'nın Türkiye maçı acayip sonuçla bitebilir. Biz kötüyüz, İspanya iyi. Cuma 22:00'de bakalım neler olacak.





















Şu ana kadar tam konsantre izleyemediğim tek maç. İlk yarısını yine izledim ancak ikinci yarı iftar hazırlıkları falan derken ara ara baktım. İki golü de göremedim. Sonradan özetlere baktım.

Sarı tribünün hakkını veren İsveçliler, yemyeşil ve coşkulu tezahuratlarla beraber İrlanda tribünleri, Ibrahimovic, güzel top oynayan İrlanda... Maçla ilgili başka detay yok.






















İtalya-Belçika. Şu ana kadar turnuvanın en iyi maçıydı sanırım. Müthiş tempo vardı. Kağıt üstünde nefis kadroya sahip Belçika ile her zaman turnuva takımı olmuş İtalya. Maç boyunca topu rakibe verse de oyunun kontrolü elinde olan bir İtalya. Savunma anlamında zaten yıllardır çok iyiler ama Belçika karşısında bunu bir kez daha gördük, topun arkasına geçip savunma anlamında güzel bir maç çıkardılar. Normalde İtalya futbolunu sevmem ama bu kez farklıydı. Maç boyunca keyif verdiler. 

İlk golde Bonucci'nin pası, Giaccherini'nin nefis kontrolü ve klas bitiriciliği, Courtois'nın nefis kurtarışları, Lukaku'nun kaleciyle karşı karşıya kaçırdığı net pozisyon, Origi'nin kaçırdıkları, Pelle'nin bomboş kafası, Chiellini ve Eder'in sarı kart nasıl görülmeli isimli çalışmaları, Candreva'nın soğukkanlı şekilde asisti, Pelle'nin maçı bitiren volesi.
















Buffon 38 yaşında hâlâ çok hırslı hâlâ çok iyi. Ancak dün gol yememesi İtalya savunması ve Belçika'nın beceriksizliğinden kaynaklandı.

Belçika'nın bir şekilde gruptan çıkacağını düşünüyorum. 

Hazard'ın maçlara daha ağırlık koyması gerekiyor.

Euro 2016'da ilk maçlar bugün oynanacak 2 maçla sona eriyor. Günün programı;

19:00 Avusturya-Macaristan TRT Spor
22:00 Portekiz-İzlanda TRT 1

Hiç yorum yok: