22 Haziran 2016 Çarşamba

Euro 2016 Notları # 12

Yine izlemeyi tercih etmediğim maç ve yine çok keyifli ve pozisyonlu geçmiş.

Polonya da Romanya da çok net pozisyonlardan yararlanamamışlar. 

Polonya'nın golü güzelmiş. Blaszczykowski'nin topu kontrolü, çalımı, vuruşu 1.sınıf. Fantasy takımımda da yer alıyordu kendileri. İyi puan getirdi.

Polonya bu sonucun ardından 7 puana yükseldi ve 2.sırayı alarak üst tura çıktı.

Ukrayna 3 maç sonunda gol bile atamadan turnuvaya veda etti.

Almanya-Kuzey İrlanda maçının 1-0 bitmiş olması gerçekten mucizedir. Maç boyunca gol kaçırma rekoru kıran Almanya Gomez'in attığı tek golle kazandı.

Gomez demek gol demek. Adam pozisyon yakalayınca affetmiyor. Çok büyük golcü.

Muller'in şanssızlığını ne yapacağız? Kaleciyle karşı karşıya kaçırdığı pozisyonları sayamadık. Direk, kaleci, savunma. Bir türlü istediği golü yapamadı. Ancak ben Muller'in ilerleyen turlarda kritik bir yerde her zaman olduğu gibi sahneye çıkacağını ve Almanya'yı ileri kadar taşıyacağını düşünüyorum.

Gomez-Muller uyumu?

Kuzey İrlanda tribünlerine dilenmekten öleceğiz. Acayip keyif alıyorlar, bize de o keyfi yaşatıyorlar. Dün yine maç boyunca harika atmosfer yarattılar. Özellikle malum tezahurat yine çok iyiydi. Mutlaka youtube'a girin ve Kuzey İrlanda taraftarlarının videolarını izleyin.

Mesut Özil çok acayip bir oyuncu. İşini bu kadar gösterişten uzak ama bu kadar iyi yapan çok oyuncu yok. Dün yine acayip paslar ile Almanya'nın en etkili oyuncularından birisi oldu. Muller'e ilk dakikalarda attığı pas, Khedira'ya attığı paslar acayipti.

Muller diyoruz da Götze de ondan farklı değildi. Bu kadar net pozisyon kaçırırılmaz. Ayrıca Götze'nin neden ilk 11 oynadığını bir türlü çözemiyorum. 

Almanya 3 maç sonunda 3 gol atarak ve 7 puan toplayarak grubu lider tamamladı. 

Turnuva bizim açımızdan yeni başladı. Türkiye iyi oynayınca, Türkiye mücadele edince, Türkiye görmek istediklerimizi sahada bize gösterince her şey daha keyifli oluyor.

Çek Cumhuriyeti maçında çok mu iyi oynadık? Hayır. Ama mücadele ettik, koştuk, maçı istedik. Ve böyle olunca da kalite ortaya çıkıyor ve galibiyet kaçınılmaz oluyor.

Emre Mor nasıl bizi seçti? Henüz bu yaşında top ayağına geldiğinde hepimizi heyecanlandırıyor. Herkes ''Dur şimdi Emre bir şeyler yapacak.'' demeye başlıyor. Dün akşam bunu oynadığı süre boyunca yaşadık. Yaptığı asist çok kaliteliydi. Dortmund gibi bir takıma da gittiğini düşünürsek ilerleyen yıllar Emre Mor yılları olacak. İyi ki bizi seçmiş. 

Ozan Tufan ilk maç sonunda Almanya televizyonlarının yaptığı yüzünden eleştirilerin merkezine geçti. Ancak 3 maçta da iyi oynadı, 3 maçta da istekliydi. Bu maçta da attığı golle beraber tüm bu söylenenlere, yazılanlara cevap verdi. Ozan Tufan yıllarca bu takıma hizmet etmeye devam edecek. Çok büyük oyuncu olmayacak belki ama hep iyi oyuncu olarak anılacak.

Milli takımımızda herkes istekliydi, herkes iyiydi.

Arda'nın pası, Emre'nin asisti, Burak'ın vuruşu 1.sınıf işti. 

Bu sonucun ardından ilk puanlarımızı aldık ve 3 puana ulaşarak üst tura çıkma yolunda umutlarımızı devam ettirdik.

Türkiye için şanslı diyoruz ama bu şansı futbolcular yaratıyor. Bir şekilde sorunlu ortamda daha iyi mücadele ediyorlar, kazanıyorlar ve diğer maçlardan gelen olumlu skorlar da işin kaymağı oluyor.

Fatih Terim ve Arda Turan gibi isimlerin açıklamaları insanları milli takımdan soğutmak dışında bir işe yaramıyor. Bence susup işlerine konsantre olmamalılar.

Şimdi en iyi üçüncüler arasına girmek için bugün diğer maçları bekleyeceğiz. Umarım oradan da iyi haberler gelecek ve Galler ile bir üst tur maçına çıkacağız.

Bu heyecan gerçekten çok güzel. #bizbittidemedenbitmez

Türkiye maçını izlediğimden yine herhangi bir detay bilmediğim karşılaşma. İspanya Hırvatistan'a 2-1 yenildi ve grubu 2.sırada tamamladı.

İspanya'nın ilk golünde Fabregas'ın ilk pası, Silva'nın Fabregas'a attığı pas acayipmiş. İzlemesi keyifli. Morata için golü yapmak çok kolay olmuş.

Perisic maçı 1 gol, 1 asistle tamamlamış. Golü de asisti de çok güzel. Turnuvanın en iyi futbolcularından birisi.

İspanya 1-0 sonrası rahatlıkla farkı 2, 3'e çıkaracak fırsatları bulmuş ancak değerlendirememiş.

Ramos'un kullandığı penaltıda Modric kaleciye Ramos'un nereye atacağını söylemiş. Bence doğru hareket. Ramos'un bunu görüp de aynı penaltıyı atması saçma olmuş. Gerçi fotoğrafta da gözüktüğü gibi bu penaltı tekrar edilmeliydi. Kaleci çok öne çıkmış.

Silva pozisyonların hep içinde. Baya iyi maç çıkarmış.

İspanya forması çok kötü değil mi?

İspanya bu yenilgiyle İtalya ile eşleşti. Topu ayağında tutamayan İtalya karşısında bence net favoriler. Belçika daha tehlikeli olabilirdi.

Euro 2016'da heyecan bugün oynanacak 4 maçla devam ediyor ve ilk gruplar tamamlanıyor. Türkiye açısından da çok önemli bir gün. Umarım maçlar istediğimiz gibi biter. Günün Programı;

19:00 Macaristan-Portekiz TRT Spor
19:00 İzlanda-Avusturya TRT Haber
22:00 İsveç-Belçika TRT Spor
22:00 İtalya-İrlanda TRT 1

Hiç yorum yok: