19 Haziran 2016 Pazar

Euro 2016 Notları # 9



















Belçika-Kuzey İrlanda maçı ile 9.günü açtık. Belçika net favoriydi. İlk yarı oyun olarak üstün olsalar da bir türkü aradıkları golü bulamadılar. 2.yarı ise sahada akan bir Belçika vardı. Lukaku'nun şık golünden sonra iyice rahatlayan Belçika kalan dakikalarda Witsel ve Lukaku ile 2 gol daha bulup maçı 3-0 gibi net skorla kazandı.

Gününde bir Hazard izlemek çok keyifli. Bu maçta da günündeydi ve oynadığı oyundan büyük keyif aldık.

Lukaku gibi bir adamın bu kadar teknik bir vuruş yapabileceğini beklemezdim. Resmen bitiricilik dersi verdi.

Witsel'in golünde Thomas Meunier'nin şık ortası.

İrlanda'nın maç boyunca tehlikeli bir pozisyonunu hatırlamıyorum. Son maç İtalya karşısında da kaybedip turnuvaya veda ederler. 

Hakemin İrlanda lehine vermediği bir penaltıyı da söyleyelim. Cüneyt Çakır için eksi yazar bu.

















İzlanda-Macaristan maçının favorisi Macaristan'dı ancak Macaristan 1 puanı 88.dakika İzlanda'nın kendi kalesine attığı golle kurtardı.

İlk maçta alınan net galibiyetten sonra bu maçta beraberlik iyi sonuçtu Macaristan için ve o beraberliği zor da olsa alıp gruptan çıkma yolunda büyük avantaj yakaladılar. 

İzlanda daha çok mücadele etti, daha net pozisyonlara girdi. Macaristan sadece topu ayağında tuttu. İzlanda maç boyunca çok iyi savunma yaptı. 

Böylesine büyük bir turnuvada 88.dk kendi kalesine gol atan futbolcu. Saevarsson için şanssız bir gece.

İzlanda'nın penaltı golünde kaleci Kiraly'nin bariz hatası.

Grupta son maçlar öncesi herkesin üst tura çıkma şansı var. 3.maçlar keyifli olacak.















Portekiz ateşle oynuyor manşetini atabilir miyiz? Portekiz-Avusturya maçından da istediği skoru alamayan bir Portekiz var.

Aslında her şey çok iyi başladı. Gayet net pozisyonlar, direkten dönen toplar, topa hakimiyet, iyi savunma. Portekiz açısından her şey iyiydi ama ya golcülük? İş orada sıkıntıya girdi ve Portekiz bir türlü istediği golü bulamadı. 

Ronaldo'nun kaçırdığı penaltı var. Milyonlarca bahis oyuncusunu kahreden bir andı. Bürolar sağlam para kazandı.

Ronaldo ve saçma hareketleri bu maçta da devam etti. Yine çok uzaklardan kaleyi düşündüğü frikikler, yine saçma tercihler. Hele maçın sonlarına doğru ceza sahası içinde 4-5 kişi varken anlamsız bir 30 metre şutu faciaydı. Ronaldo olmasa bu turnuvada Portekiz daha mı kötü olurdu? Kesinlikle hayır.

Portekiz son maçında kazanamazsa elenme ihtimali var. Ancak kazanırsa lider olarak çıkabilir.

Euro 2016'da heyecan Grup A'da oynanacak 3.maçlar ile devam edecek. Artık maçların aynı anda başladığı günlere geldik. Romanya Arnavutluk'u yenerse üst tura çıkıyor. Fransa-İsviçre maçı da gruptan lider çıkanı belirleyecek.

Günün Programı;

22.00 Romanya-Arnavutluk TRT Spor
22:00 İsviçre-Fransa TRT 1

Hiç yorum yok: