20 Haziran 2016 Pazartesi

Euro 2016 Notları # 10



















Euro 2016 başladığından beri en sönük geçen gün olabilir. Fransa ile İsviçre karşılaştı. Maç boyunca Pogba, Payet gibi isimler pozisyonlara girse, direkleri geçemese de sonuç çıkmadı ve maç başladığı gibi bitti. İki takım el ele üst tura çıktı.

Fransa zaten maçı kafada bitirmişti, maça rotasyon ciddi rotasyon yaparak çıktılar.

Pogba çok gözel adam. Direkleri geçemedi. O boyla o hareketler inanılmaz. Seneye hangi takımda izleyeceğiz bakalım?

İsviçre ve yırtılan formaları Puma açısından ciddi prestij kaybı oldu. Bu kadar basit çekmeye bu kadar net forma yırtılmasını her zaman göremeyiz.

Adidas için de topun patlaması talihsizlikti. Yalnız top patladıktan sonra yapılması gereken hareketi yapmadılar. Mahalle maçlarında bir klasik olan topu kafaya geçirme hareketini bir futbolcudan beklerdim. Biz yıllarca öyle büyüdük.

Maçı kazanan takım çıkmadı ancak kazanan marka Nike oldu.






















Romanya-Arnavutluk maçı hem bizim açımızdan hem de grup açısından kritik maçtı ancak İsviçre-Fransa maçını tercih ettiğim için bu maçı pek seyretmedim. Sadece 2.yarı sonlarında biraz baktım. 

Sonradan özeti izledim, iki takım da sadece uzaktan şutlarla etkili olmaya çalışmış. Sadiku'nun attığı golde kaleci ve savunmanın ciddi hatası varmış, Arnavutluk ilk büyük turnuva golünü atmış.

Bu sonucun ardından Arnavutluk 3 puanla en iyi 3.ler sıralamasının 3.sırasında. Üst tura çıkıp çıkmayacaklarını kalan maçlar belirleyecek.

Euro 2016'da heyecan bugün oynanacak 2 kritik maçla devam edecek. Günün Programı;

22:00 Slovakya-İngiltere TRT 1
22:00 Rusya-Galler TRT Spor

Hiç yorum yok: