27 Ekim 2011 Perşembe

Tarihten Bir Sayfa : 27 Ekim 2007 Kasımpaşa-Fenerbahçe Maçı


27 Ekim 2007 & 27 Ekim 2011

27 Ekim 2007 tarihinde Fenerbahçe deplasmanda Kasımpaşa ile karşı karşıya geliyordu. Fenerbahçe mücadele'ye Volkan, Gökhan, Lugano, Edu, Carlos, Deivid, Appiah, Aurelio, Vederson, Tümer ve Semih ilk 11'i ile çıkıyordu.

Kasımpaşaspor ise maça Sinouh, Coulibaly, Askou, Gökhan Caba, Alparslan, Fatih Akyel, Yasin, Fransergio, Faruk, Moritz ve Theoure ilk 11'i ile çıktı.

Maç Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynandı. 

Fenerbahçe mücadele'yi Tümer ve Deivid'in golleriyle 2-1 kazandı.

O maç oynayan futbolculardan Aurelio şu an Beşiktaş forması giyiyor, Carlos Rusya'da takılıyor, Vederson Bursaspor forması giyiyor. Deivid, Edu, Lugano, Appiah ve Tümer de Fenerbahçe'den ayrılan oyuncular. Fenerbahçe'nin o maç ilk 18'inde olan futbolculardan sadece 5 tanesi günümüzde de Fenerbahçe forması giyiyor.

Kasımpaşaspor forması giyen oyunculardan Moritz Türkiye'ye yerleşti. Çatır çatır Türkçe konuşuyor. Sinouh Psv forması giyiyor, Coulibaly Kazakistan'da, Askou Danimarka'da,  Gökhan Caba Bugsaş Spor, Theoure İngiltere 1.ligi takımlarından Leyton'da forma giyiyor. Kadroda yer alan oyuncuların ise bazıları futbolu bıraktı. Alparslan ise Kasımpaşa forması giyiyor.

Kasımpaşa'nn hocası Fenerbahçe'nin geçmişte hocalığını yapmış Werner Lorant'tı.

Aradan geçen yıllar, değişen hocalar, değişen oyuncular, değişen statlar.

Kasımpaşa 2007/2008 sezonunu küme düşerek tamamlamıştı. Kadroyu dağıttı. Şu an nerede oynuyor? Gönderdiği oyuncular nerede oynuyor? İstikrarın bir kez daha önemli olduğunu anlıyoruz.

Fenerbahçe ise o sezonu 2.sırada tamamlamıştı. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamıştı.

Fenerbahçe bu akşam 4 yıl aradan sonra tekrardan 27 Ekim tarihinde maça çıkacak. Rakip yine İstanbul takımı, yine deplasman. Bakalım bu sefer nasıl bir sonuç çıkacak. 4 sene sonra tekrar girer bakarız bu konuya. Aradan neler değişmiş.

1 yorum:

İbrahim Sevim dedi ki...

başkan Téhoué nin ismini yanlış yazmışız.