23 Ekim 2011 Pazar

Tarih 22 Ekim'i Unutmayacak


Bazı maçlar vardır. Skora bakmazsın bile. Kaç puan aldığın önemsizdir. Sadece maçın nasıl olduğu ve takımının nasıl oynadığı önemlidir. İşte 22 Ekim 2011 akşamı saat 23:00'da başlayan ve 23 Ekim 2011'in ilk saatlerinde biten Barcelona-Sevilla maçı böyle bir maçtı.

Mücadele 0-0 bitti. Barcelona 90+3.dk Messi ile penaltı atışından yararlanamadı. Penaltı atılmadan önce oyuncular arasında kavga çıktı. Kanoute ile Fabregas kapıştı. Fabregas kendini yere attı ya da atmadı. Kanoute 67.dk girdiği oyundan 90+4.dk kırmızı kart görerek atıldı. Bu kırmızı karttan bir pozisyonda sarı kart gören Navarro hakeme itiraz etmekten dolayı direkt kırmızı kart gördü. Sevilla 9 kişi kaldı. Mücadele başladığı gibi 0-0 bitti. 100 dakika oynandı.

Barcelona yine aynı oyununu oynadı ve bana 8-0 yendikleri Osasuna maçından çok daha fazla zevk verdi. Mücadele boyunca topa hükmeden takım yine Barcelona'ydı. Gol için her şeyi yaptılar ama olmadı.

Sürekli pas yaparak boş alan aradılar, buldular ama kaleci Javi Varas başarılı oldu, baktılar pasla olmuyor kanatlara indiler, ortalar ile tehlikeli olmaya çalıştılar, bu da olmayınca duran toplardan tehlike yaratmaya çalıştılar, bu da olmayınca uzaktan şutlara kalkıştılar. Messi sürekli farklı yerlerde oynadı, rakibi nereden çözebilirim diye düşündü, Adriano ve Alves sürekli bindirdi, sürekli mücadele etti, İniesta sürekli sorumluluk aldı, bazen fazla kasmadan pasını verdi, bazen çalımlar ile etki yaratmaya çalıştı, Xavi yine bir kısa top, bir uzun top attı, rakibi etkisiz bırakmak için elinden geleni yaptı, Barcelona savunması yine ortasaha çizgisinin üzerinde oynadı, Guardiola rakibi çözmek için Pedro'yu, Fabregas'ı oyuna aldı, sürekli bir şeyler denedi, Türkiye'de olsa topa tutulacak bir hareket yaptı. 88.dk Xavi'yi çıkarıp Busquets'i soktu, 90+2.dk yine güzel paslaşmalar ile ceza sahasına girdiler, İniesta'nın düşürülmesi sonucu kazanılan penaltı atışını Messi ile kullandılar ancak sonuç alamadılar ve mücadele başladığı gibi 0-0 bitti. 

Tarih 22 Ekim 2011 Cumartesi gününü, 0-0 biten Barcelona - Sevilla maçını, Messi'nin kaçırdığı penaltıyı, son dakikalarda çıkan kavgayı ve tabiiki de Camp Nou'da tarih yazan Javi Varas'ı asla unutmayacak ...

2 yorum:

joeyknish dedi ki...

İlk 45 dakikada D.Villa'ya sol tarafı dar hatta dardan geçit vermez eden; 2.yarıda da karşısına gelen önce İniesta, sonra Pedro; ara ara Adriano'yu sıfıra indirmeyen, 10'u 15'i zor gösteren; hele bir pozisyonda kendi yarı alanında başladığı top kapma mücadelesini taa Barça ceza sahasına kadar sürdürerek neredeyse tek başıana atak başlatıp sonlandıran CACERES de bence ''En İyi Yardımcı Erkek''in favorisi...
(''En İyi Kostüm'' dalında da takım elbisesini''Cart Kırmzısı'' kravatıyla kombine eden Sevilla'nın hocasına eksi on üzerinden not beğendiremediğimi belirtmeden geçemeyeceğim..)

Zafer dedi ki...

Güzel anlatım, güzel inceleme. Maçın, Barcelona'lıların ve Javi Varas'ın hakkı net olarak verilmiş. Ellerinize sağlık