14 Ekim 2011 Cuma

Fenerbahçe Üniversal 3 Galatasaray Medical Park 1


Ve voleybol sezonu da başladı. Süper Kupa maçından sonra lige de başladık. İlk maç ezeli rakip Galatasaray Medical Park.

Maça öyle kötü bir oyunla başladıkki resmen moralim bozuldu. Fenerbahçe'nin kazanmasını, kupa almasını istemiyorum. Mücadele etmesini istiyorum. Yenilsek bile mücadele edelim. Zaten mücadele edince doğal olarak kalite farkı ortaya çıkıyor ve kupalar geliyor. 

İlk seti sonunda etkili bir oyun oynadık ve efsane bir geri dönüşe imza attık. 2.seti kaybettikten sonra kolay 2 set aldık ve maçı 3-1 kazandık.

Voleybol çok zor bir oyun değil. Hem anlamak, hem taktik vermek. Servis atarken rakibin zayıf olduğu adamı bulacaksın, savunmada konsantre olacaksın, pasör topu iyi dağıtacak. Zaten kaliteli oyuncular oldu mu hemen skor lehimize dönüyor. Maçın başında yapamadık ancak daha sonra yapmaya başladık. Maçı da rahat kazandık.

Kim mükemmel transfer. İyi paslar gelince karşısında kimse duramaz. Hızlı voleybol da oynasak efsane olur. Sokolova zaman zaman müthiş işler yapıyor. Eda iyi servis atıyor, bloklar etkili. Seda diğer etkili oyuncumuz. Hatta 2 Seda da iyi. Takım sezon ilerleyince çok daha iyi bir voleybol oynayabilir.

Galatasaray'da Calderon çok iyi. Çok can yakar. Takım olarak kötüler.

Dün Kayseri'de Fenerbahçe Ülker'in yanında olan Ali Koç, Cumartesi günü Erkek ve Pazar günü bayan voleybol takımlarımızın yanındaydı. Bugün yine salondaydı. Fenerbahçe'ye başkan olmasını istediğimiz insan.

Tribünler boştu ancak bu ortamda bile can sıktı. Bir grup taraftar zaman zaman ettiği küfürler ile herkesi kızdırdı. Galatasaray'a, Beşiktaş'a edilen küfürler para cezası almamızı sağlayacak. Gerçekten insanlar neden kendilerini tatmin etmek için durup dururken her şey mükemmel giderken küfür ederler. Sinan Erdem'e, Abdi İpekçi'ye, Caferağa'ya gelen ilginç bir kitle var. Küfür eden kitle. Kendilerini Genç Fenerbahçeliler olarak tanıtıyorlar. Ancak gerçekten ayıp ediyorlar. Orada maçı izlemeye gelen gerçek voleybol kitlesine, tv başında izleyenlere ve sporculara büyük ayıp ediyorlar. Salonlar küfür edilecek yerler değildir. Artık şunun önüne geçelim. Küfür edecek adam gelmesin.

Pazartesi günü Vakıfbank Güneş Sigorta ile zor bir maça çıkıyoruz. Kazanırsak güzel olur. 18:30'da Burhan Felek Spor Salonu'nda oynanacak.


Hiç yorum yok: