27 Ekim 2011 Perşembe

Beşiktaş 2 Fenerbahçe 2 / Puandan Daha Önemli ; Mücadele


Süper Lig'in bu sezon en iyi maçını izledik. Öncelikle iki takıma da teşekkürler. Hem Fenerbahçe, hem Beşiktaş'a.

Mücadele öncesi kadro olarak da, form olarak da Fenerbahçe üstünlüğü vardı. Ancak bu üstünlük sahaya yansımadı. Özellikle Beşiktaş arkasına aldığı taraftar desteği ile beraber pozisyon buluyor, Fenerbahçe'nin top yapmamasına izin vermiyordu. Bir de 12.dk gelen Simao golü maçın tek hakiminin Beşiktaş olmasını sağladı. Bu golden bir süre sonra Emre'nin orta sahada kurduğu iyi oyunlar, Caner'in ve Ziegler'in güzel kanat bindirmeleri eklenince Fenerbahçe oyunda üstünlüğü tamamen sağladı. Ancak ilk yarı Caner'in, Mehmet Topuz'un, Alex'in ve Gökhan Gönül'ün pozisyonlarından yararlanamayınca ilk yarıyı 1-0 geride kapattık.

İlk yarı bittiğinde şu cümleyi kurdum. '' Bu skor ile Beşiktaş 3 puanı alır, ancak bu oyunla Fenerbahçe şampiyonluğu alır. '' 

Gerçekten de ilk yarının özellikle bazı kesimleri müthiş paslaşmalar, güzel kanat bindirmeleri ile göze hoş gelen bir futbol oynadık. Zaten yılların getirdiği bu pas yapma özelliğimiz Fenerbahçe'nin 26 maçtır yenilmemesini en büyük nedenlerinden birisi. Ayrıca herkesin kabul ettiği derbileri iyi oynama, iyi oynamasak da şanslı olmamız da bu büyük maçları kaybetmememizi sağlıyor.

2.yarı tıpkı ilk yarı gibi Beşiktaş'ın iyi oyunu ile başladı. Direkten dönen top, Simao'nun ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golü derken maçta üstünlüğü rakibe verdik. O an yiyeceğimiz bir gol maçı bitirebilirdi. Ancak o kısa baskıyı iyi atlattıktan sonra tekrardan etkinliği aldık. Alex'in topu aldığında yaptığı olumlu hareketler, ortasaha oyuncularının topu iyi çevirmesi derken yine baskı kurduk. 59.dk Caner, Ziegler paslaşması sonucu Caner'in şutu direkten dönerken Alex genel olarak olması gerektiği yerde olunca Fenerbahçe skoru 1-1'e getirdi. Bir Beşiktaş maçını daha boş geçmemiş oldu. Bu golden sonra Fenerbahçe'nin üstünlüğü devam etti. Aykut Kocaman'ın yaptığı Caner-Topuz > Özer-Stoch değişikliklerinin olumlu olmasını beklerken ve tam iyi oynadığımız sırada Quaresma'nın şık ortasına Almeida'nın golü gelince Fenerbahçe yine kısa süreli bir şok yaşadı. Fenerbahçe'nin baskısı, Beşiktaş'ın pozisyonları şeklinde maçın son dakikalarına girdik. 88.dk kazanılan serbest vuruşu Cristian mütrhiş bir şekilde ağlarla buluşturdu ve skor 2-2 oldu. Bu golden sonra Fenerbahçe'nin Özer ile % 100'lük bir pozisyonu da kaçtı ve maç 2-2 sona erdi.

Fenerbahçe oyuncularına bakacak olursak en iyi oyuncumuz tartışmasız Caner'di. Müthiş çalıştı, müthiş mücadele etti. Çıkana kadar çok iyiydi. Volkan'ın yediği gollerde yapacak bir şeyi yoktu. Bir kaç kurtarışı da vardı. Gökhan çok iyi değildi. Zaman zaman etkili bindirmeler yapsa da özellikle Mehmet Topuz çıktıktan sonra sağ kanatta oldukça zorlandı. Bence daha tam olarak hazır değil. Sakatlıktan çıkamadı. Yobo çok iyiydi, Bekir çok kolay çalım yiyor, Serdar gelene kadar oynar, Ziegler sahanın en iyilerindendi. Son dakikalar bile mücadelesinden yılmadı. Mehmet Topuz da sakatlıktan yeni çıkmasının getirdiği nedenlerden dolayı pek etkili olmadı, Cristian ve Emre çok iyilerdi. Müthiş mücadele ettiler, topu iyi kullandılar. Cristian için her maç methiyeler düzüyoruz. Gerçekten de müthiş girdi sezona müthiş. Alex topu aldığında etkisini gösterdi. Bienvenu'nun attığı pas, attığı gol, ilk yarı çektiği şut, Semih'in indirdiği topta kaleciyle karşı karşıya şanssız anı. Gördüğünüz gibi  yine müthiş anlarda Alex ismini söylüyoruz. Bienvenu çok çalıştı, mücadele etti falan ama daha etkili olmasını bekliyoruz. Belki de daha takıma alışamadı. Sonradan oyuna giren Stoch, Özer ve Semih için diyecek pek yorum yok.

Alex Beşiktaş'a karşı 12.golünü attı. Bu sezon 4.golü.

Cristian çok iyi diyoruz, çok iyi mücadele ediyor diyoruz, müthiş diyoruz. Ayrıca bu sezon 3.golünü attı. Sadece attığı gollerin getirisi direkt 4 puan ! 

Taraftarlarımız maç öncesi insan dışı müdahaleler yaşadı. Biletleri olmasına rağmen içeri giremediler. Polisin ilginç tutumu ile karşı karşıya kaldılar. Ancak burada suç sadece polisin değil. Suç 1500 kişiyi birden o kapıya getiren emniyetin, suç bileti olmamasına rağmen oraya giden taraftarların, suç deplasman tribününe sadece tek bir giriş koyan Beşiktaş yönetiminin. Fenerbahçe taraftarlarının bu yüzden kapıyı kırarak içeri girmesine eleştiri getiremem. Helal olsun hepsine. Fenerbahçe tribünleri yine tarih yazdı.

26 maçtır yenilmiyoruz. Deplasmanda üst üste kazanma rekorumuz bitti ama önemli de değil.  İyi yoldayız.

Sonuç olarak Beşiktaş gibi bir deplasmandan puan almak her zaman önemli olmuştur. Belki biraz şansımız olsa 3 puan alacaktık ama olmadı. 

Yazının başlığını da verelim ;  Puandan daha önemli ; Mücadele !

Hiç yorum yok: