3 Ekim 2011 Pazartesi

Fenerbahçe 4 İstanbul B.Ş.B.Spor 2 / Stoch İle Gelen Zafer


Fenerbahçe kazanmaya devam ediyor. Süper Ligin şu anda en iyi takımlarından biri olan İstanbul B.Ş.B.Spor'u Stoch, Alex, Gökhan ve Cristian'ın golleriyle 4-2 yendik.

Mücadele'ye kötü başladık. İlk 45 dk bu kötü oyun devam etti. Alex'in pas hataları, Gökhan ile Orhan'ın bulunduğu sağ kanatın çalışmaması, orta sahadan ileriye gitmeyen toplar, Semih'in formsuzluğu. Volkan'ı enfes kurtarışı olmasa ilk yarıyı geride kapatırdık.

Ancak 2.yarı Orhan>Sezer ve Semih>Bienvenu değişiklikleri ile beraber oyunda üstünlüğü ele aldık.

Stoch 47.dk geçen sezon attığı golün aynısını attı. Yine kenar çizgisinde topla buluştu içeriye hareketlendi ve yakın direğe yerden sert vurdu. Tribünde ilk önce '' golll '' ,  daha sonra '' geçen sezonki golün retweet hali '' dedik.

59.dk müthiş bir Fenerbahçe atağı izledik. Cristian'ın pası, Bienvenu'nun şık topuk pası ve Alex'in ders niteliğinde plase vuruşu.

70.dk Stoch orta sahadan aldığı topla hızla ilerledi. Çizgiye inip Gökhan'a al da at dedi. Gökhan da uzun zaman sonra çıktığı ilk maçında golünü atmış oldu.

Bu golden sonra hem taraftarlar, hem oyuncular iyice rahatladı. Webo'nun Volkan'ın hatalarından gelen 2 golü '' Ne oluyoruz? '' dedirtse de Cristian'ın 90+2'de attığı frikik golü maçın sonucunu belirledi. 

İlk 45 dk kötü. 45 ile 70 arası süper. 70 ile 90 arası kötüydük. Bir maçta 3 farklı dönem. Herhalde 45 ile 70 arası oynadığımız futbolu bütün sezona yansıtırsak şampiyonluk yolunda öne çıkabiliriz.

İlk 4 hafta 2 gol yemiştik, bu maç 2 gol yedik. İlk 4 hafta 1 gol yiyen Belediye'ye ise bir maçta 4 gol attık.

Alex için ilk yarı sonunda çıkabilir, çift forvete dönebiliriz dedim. Golünü attı beni utandırdı. Sezer girdikten sonra iyi işler yaptı. Pas dağıtma gibi yeteneğinin olması nedeniyle Fenerbahçe'de ilerleyen haftalar daha çok oynayacaktır. Yalnız yediğimiz 2.golde oradan çalımla gidilmez. İleriye vursaydı golü yemeyecektik. Ziegler iyiydi, Bekir vasattı, Orhan vasattı, Volkan ilk yarı Casillas performansı, 2.yarı kötü bir kaleci performansı sergiledi. Gökhan Gönül sakatlıktan müthiş döndü. Gerçi ilk yarı ile 2.yarı arasında dağlar kadar fark var. Mehmet Topuz için de, Cristian çok iyi, sezona müthiş girdi. Frikik golü attı. Yobo vasattı. Semih kötüydü. Sonradan giren Caner iyiydi. Bienvenu iyiydi

Gelelim maçın adamına. Stoch ! İlk 4 hafta 1 dk oynamadı ilk çıktığı maç müthiş oynadı. Belki de Aykut hoca tam hazır olmasını bekledi. Ya da hazırdı ama oynatılmadı. Bilmiyoruz. Ama şunu biliyoruz ki Stoch müthiş oynadı. 1 gol 1 asist ile tamamladı maçı. Stoch bu formunu devam ettirdiği sürece Fenerbahçe'nin Alex'den sonra en büyük oyuncusu olur. Stoch'un daha henüz 22 yaşında olduğunu unutmayalım.

Ligin ilk 5 haftasını lider geçtik. 2.sıradaki Galatasaray'ın 3 puan önündeyiz.

Ligde mağlubiyeti olmayan tek takımız. Ayrıca son 23 maç yenilmedik. Kadıköy'de Bursaspor maçından beri yenilmedik. Kadıköy'de son 12 maç sadece 3 gol yedik.

Ligin en çok gol atan 2.takımıyız. En az gol yiyen takımlarındanız.

Milli maç arasından sonra Mersin İdman Yurdu deplasmanı var.

2 yorum:

cem doğan dedi ki...

kimlerin dikkatini çekti bilmiyorum..ama son kayseri ve ibb maçlarında da tribündeydim..ve 2 maçtır bize karşı kullanılan kornerlerde 11 futbolcumuz da ceza sahasında yerini alıyor..alex ve semih ya da bienvenu dahil..hatta bazı serbest vuruşlarda bile..ve top uzaklaşmıyor bir türlü..kısa düşse şut olarak geri dönüyor uzun düşse de ya gene orta ya da akın oluyor kalemize..ayrıca kronerlerde adam da almıyoruz sanırım orda bir alan markajı deneniyor.(bir ara liverpool'un yaptığı gibi)
sezer'in de uzaklatıramadığı topta seçeneklerinden biri ya 1-2 adamı top sürerek ekarte etmek, önünü açmak ya da bir stoper gibi topu uzun boş alana vurmak.yapı ititbari ile de teknik bir oyuncu olduğundan topu şişirmeyi pek düşünmedi sanırım.Mevzu o değil ama bu ceza sahasına gömülme olayı sıkıntılı bir durum.

ygtylmz dedi ki...

Sadece bu sene değil yıllardır aynı. Tribünde veya tv'de görünce sinir oluyorum. Koskoca Fenerbahçe 11 kişi ceza sahasına girmemeli diyorum.