5 Ekim 2011 Çarşamba

Tarihten Bir Sayfa ; 5 Ekim 1991 Galatasaray-Fenerbahçe Maçı



Tarih 5 Ekim 1991. Hava kapalı, sıcaklık 10 derece. Galatasaray ile Fenerbahçe Ali Sami Yen Stadyumu'nda karşı karşıya geliyorlar. Mücadele'yi 18.492 kişi izliyor. Maçı Ahmet Çakar yönetiyor.


Eski Galatasaraylı Tanju Fenerbahçe forması ile Galatasaray'a karşı ilk kez oynuyor. İlk maçında nasıl bir performans sergileyeceği herkes tarafından merakla bekleniyordu.

Mücadele'ye Galatasaray Hayrettin, Bülent Korkmaz, İsmail, Yusuf Altıntaş, Muhammet, Tayfun, Prekazi, Tugay, Arif Erdem, Hamza ve Kosecki ilk 11'i çıkarken, Fenerbahçe Engin, Soczinski, Müjdat, Ahmet Suphi, Turhan, Oğuz, Şenol, Ümit Birol, Tanju Çolak, Gerson ve Aykut Kocaman ilk 11'i çıkıyordu.

Mücadele'ye Fenerbahçe hızlı başlıyor. Henüz 1.dk Tanju kaleciyle karşı karşıya kalıyor ancak kaleci Hayrettin topu kurtarıyor. Maçtan sonra Tanju bu pozisyon için '' Daha ilk dakikada golümü atardım ama Hayrettin beni çok iyi tanıdığı için, topu nereye atacağımı anladı ve golü kurtardı '' diyor.

Karşılaşmanın 21.dakikası Tanju Gerson'un yaptığı ortada topu bir anda önünde buluyor ve adına yakışır bir vuruş yaparak topu ağlara gönderiyordu. 1-0

52.dk Oğuz'un ceza alanına doğru bir top attı. Bülent önünden geçen topa dokunamayınca Tanju uzak köşeye güzel bir vuruşla Hayrettin'i 2.kez avladı ve Fenerbahçe 20 öne geçti.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 2-0 sona erdi. Fenerbahçe bu sonuçla 15 puana yükseldi ve liderlik koltuğuna oturdu.



Maç sonrası büyük sevinç var. Ve tabii jestler de ...

Soyunma odasına başkan Metin Aşık, Aziz Yıldırım ve Köksal Özbek giriyordu. Başkan futbolculara '' Ne istiyorsunuz '' diye sordu. Bunun üzerine Tanju '' 2.5'ar milyon prim yeter. '' dedi. Ancak Metin Aşık '' Olmaz öyle şey. 5'er Milyon da ben vereceğim '' diyince futbolcular '' Büyük başkan '' tezahuratları yapıyordu. Bundan sonra Aziz Yıldırım ve Köksal Özbek de kişisel olarak 5'er Milyon verince futbolcuların bu maçtan sonra alacağı prim 15 milyon oldu. Ayrıca başkan Metin Aşık Gerson'un da cebine 20 milyon koyarak oyuncuyu İtalya'ya gönderdi.

Fenerbahçe'de ödül varken Galatasaray'da da ceza vardı. Futbolculara 6'şar milyon para cezası verildi. Kırmızı kart gören Yusuf'a ise 5 milyon ekstra ceza ile birlikte 11 milyon para cezası veriliyordu.

Yazıyı İslam Çupi'nin maçtan bir gün sonra gazeteye yazdığı yazının son bölümü ile bitirelim  ; Tanju'yu kaybedenler, maçı da kaybettiler. Profesyonel futbol tuhaf bir kumarhanedir. Rulet, her zaman sağdan sola döner. Ama üstüne para basılan her ''10''  numara, gerçek ''10'' numara değildir. Numaralar, bazen numara yapar, insana, insanlara ...

Hiç yorum yok: