31 Ekim 2012 Çarşamba

WTA Günlüğüm # 2012 - Yaşananlar, Atmosfer ...


























2011'den sonra 2012 Sezon sonu turnuvasını da yerinde takip etmenin heyecanını yaşıyorduk. Son zamanlarda tenise duyduğum sevgi, ilgi, merak inanılmaz boyutlara ulaştı. 23 Ekim ilk gün ve 28 Ekim final günü biletlerini 5 Ağustos tarihinde almıştım, aylar önce. Ya biletler biterse korkusu. 

Sezon ilerlemiş, ilk 8 yavaş yavaş belli olmaya başlayınca heyecanlar artmaya başladı, Serena Williams, Azerenka, Sharapova adının ilk 8 arasında olması bizi iyice sevindiriyordu.

23 Ekim günü Kocaeli'den sevdiğim arkadaşım Yücel yola düşüyorduk.

Kocaeli'den Sinan Erdem'e gitmenin en kolay yolu. Kocaeli'den Esenler, Esenler'den Metro, 10 dk sonra salondasın. En kolay ulaşım böyle. - biz harem, metrobüs yaptık bu sefer- Yeri değil belki ama Ülker Arena'ya da mutlaka Metro Turizm ile gidin, salona servisi var.

İlk gün Sharapova, Williams, Radwanska, Kerber, Kvitova ve Errani'yi izleme şansı bulduk. Geçen sezon görmediğim 4 tenisci. Bu bizi maçlara daha da konsantre etti. Finale de Serena ve Sharapova kalınca İstanbul'a gelen ancak geçen sezon izlediğimiz Azarenka ve Li Na'yı görme şansı elde edemedik.

Tenis izlemek zevkli, salonda izlemek daha zevkli, Wta değil de Atp olsa çok daha güzel olur tabii. Kadın tenisciler daha ağır oynadığı, servislerini çok yavaş kullandığı- topu alması, hareket etmesinden bahsediyorum- için zaman zaman maçlar sıkıcı bir hal alabiliyor. Özellikle 3.maçlar artık ''bitse de gitsek.'' diyenler oluyor. 

Seyircilerin müthiş sessizliği, salonun her maç doluluğu, her oyuncuya verilen müthiş destek, her puanın alkışlanması, seyircilerin çiftler maçında bile salonda olması çok güzel detaylardı.

Hakemler bile güzel. Nouni, Asderaki...

İlk gün atmosfer nasıl iyiyse, final günü 2 katı iyiydi. Tüm koltuklar doluydu. Atmosfer gerçekten çok iyiydi.

Serena Williams rahat şampiyon oldu, formda Serena'yı yenmek çok ama çok zor.

Sharapova güzel de Krilenko-çiftler şampiyonu- çok daha güzel. Tabii bence.

Final günü Bakanların, Belediye Başkanı'nın ıslıklanması abartılmasın. Tayyip Erdoğan'ın dediği ''Holigan terörist!'' olan binlerce insan orada o insanları yuhalıyorsa dönüp aynaya baksınlar. Ayrıca dünyaya rezil olduğumuz falan da yok. Dünya bu organizasyonun güzelliğini konuşuyor, ıslıklama olayını değil.

İlk günü 322, final günün 401 numaralı tribünde izledim, seneye ilk günü de final gününü de daha altlardan izleyeceğim. Son kez yapılıyor bari daha iyi yerden izleyelim. Gerçi üstten seyretmek daha güzel gibime geliyor ama alttan izlemeden anlayamayız bunu.

Özellikle final günü tüm salonun ayağa kalktığı bir kaç oyun oldu. Muazzamdı. Geçen sezon daha iyi mücadeleler görmüştük ama. Kendimin 5-6 sefer ayağa fırladığımı bilirim geçen sene.

Sonuç olarak geçen sezon 10 üzerinden 9 verdiğimiz turnuva'ya bu sezon 10 üzerinden 10 veriyoruz. Seneye de böyle devam etsin, ondan sonra ATP 1000, ATP sezon sonu turnuvası alalım, yolumuza bakalım...

WTA Günlüğüm # 2011 - Yaşananlar, Atmosfer

Hiç yorum yok: