28 Ekim 2012 Pazar

Final Four'a Çok Var


Öncelikle bu maçın teknik detay olarak daha güzel bir şekilde anlatıldığı bloglar var, onlara mutlaka bakın. salsabasket, markonunyeri bunlardan ikisi.

Mücadele öncesi Fenerbahçe için bu maçın bu sezon Avrupa'da nerede olacağını hem taraftarlarına hem de tüm Avrupa'ya göstereceği maç olduğunu söyledik. Bu maçı kazanmak önemliydi. Olmadı.

Mücadele başından beri daha iyi oynayan, daha çok isteyen, daha çok mücadele eden, daha şanslı, daha hazır, daha organize bir Real Madrid vardı. Hücumlarından zevk alıyordum. Savunmaları çok iyi değil belki ama hücumları gerçekten etkileyici. Ya da biz gerçekten kötü savunma yapıyoruz.

Khimki yenilgisi Real Madrid'i iyice motive etmiş. Bizi motive edecek etken neydi bilmiyorum, hoca belki daha iyi hazırlayabilirdi. Neyse daha ilk haftalardan hocaya da sallamayalım.

Fenerbahçe savunma yapmıyor, Fenerbahçe kolay basket yiyor, ben Final Four oynayan takımların pek bizim gibi sayı yediğini görmüyorum, her hafta bir çok maçı da izliyorum, görüyorum. Fenerbahçe yıllardır kolay basket yiyor, kolay da atamıyor.

Fenerbahçe hücum olarak pek etkili değil, ya da bana öyle geliyor, sanki hep karambol basketler atıyoruz gibime geliyor. Savunma yapmayınca, kolay sayı yiyoruz, savunma yapmayınca, iyi hücuma çıkamıyoruz, savunma yapmayınca kolay sayı şansı bulmuyoruz, savunma yapmayınca konsantre olamıyor, hücum ribaundlarını alamıyoruz... savunma işin başlangıcı.

Rudy Fernandez çok ama çok büyük oynadı, 21 sayı, 5 asist, 3 top çalma, 2 ribaund, 30 verimlilik puanı, maçın değil, Euroleague haftasının en iyi oyuncusu. 

Geçen sene Real Madrid'i izlerken Jaycee Carroll ne temiz üçlük atıyor diyorduk, bu sene ilk maç 6'da 3 ile 9 sayısı üçlüklerden. Maçı da 15 sayı ile tamamladı. 

Oyuncuların tamamı daha tam anlamıyla hazır değil. 

Ömer Onan hep takıma kazandıracak değil ya, bu maç da kaybettirdi. Tabii tek başına asamayız.

Aynı şekil hoca da hep doğru işleri yapmayacak, arada yanlış işleri de yapması normal.

Maç öncesi tüm tribünlerin alkış şovu şahaneydi, maç için tribün performansı kötüydü. Mesela fark 4'e iniyor, bütün tribünler ayakta, girilen tezahuratlar çok alakasız, keşke amigolar da maçı takip edebilse. Ona göre tezahuratlar başlatsa.

Haftaya Panathinaikos ile oynuyoruz. Çok önemli maç, mesaj maçından çıktı artık, mutlaka galibiyet lazım.

Hiç yorum yok: