24 Ekim 2012 Çarşamba

Amsterdam Sokakları

Manchester City bugün Ajax deplasmanına çıkıyor. Manchester City, yıldızlar topluluğu, fotoğraf çektirmek istemeyeceğiniz futbolcunun olmadığı kulüp,  Amsterdam sokaklarına çıkıyor ve halkın ilgisi yok. Ya da var da biz fotoğraflarda göremedik. Biz fotoğrafları yorumlayalım.

İlk fotoğraf, araya giren ablalar, bisikletle geçen insanlar, bakmıyor kadın, beyazlı adam diğer kaldırımda yürüyor, karşı kaldırıma geçmiyor, skandal hareket, söyleyecek laf yok.

2.fotoğraf efsane, cafe'de arkadaşınızla otururken önünüzden Mancini geçiyor, telefon ile konuşuyor, boynunda meşhur atkısı, arkadan futbolcular geliyor, cafe'de oturanlar şaşkın. Bir an kendinizi onların yerine koysanıza, herhalde şoktan hareket edemezsiniz, ya da yok ya, ben Amsterdam şehrinde yaşasam bir şekilde takımın sokağa çıkacağını öğrenir, onlarla beraber Amsterdam sokaklarında fink atardım.

3.fotoğraf pek efsane değil, geçtikleri mağaza efsane. Dünyaca ünlü çanta mağazası, Louis Vuitton. Manchester City oyuncuları ''Ulan hoca bırak da iki dk alışveriş yapalım.'' demiş midir? Ya da Türk futbolcular gibi o çantalara ilgi duymayan isimler mi?

Sonuç olarak Amsterdam sokağına takımı indiren Mancini büyük harekete imza atmışken, Amsterdam insanları sınıfta kaldı. En son sokakta gördüğüm takım Fethiyespor'un genç takımıydı, İsmetpaşa'da turnuva vardı, iş yerinin önünden geçtiler, dönüp bakmadım.



Hiç yorum yok: