10 Ekim 2012 Çarşamba

Fenerbahçe 5 Sarıyer 2 / 19 Yıl Önce Bugün


Bundan tam 19 yıl önce Fenerbahçe Sarıyer ile oynuyordu. Fenerbahçe sahaya Engin İpekoğlu, Emre Aşık, İlker Yağcıoğlu, Andreas Wagenhaus, Nuri Kamburoğlu, Müjdat Yetkiner, Cengiz Alp, Mecnur Çolak, Bülent Uygun, Oğuz Çetin ve  Tayfur Havutçu ilk 11’i çıkıyor sonradan oyuna Kemalettin Şentürk ve Aygün Taşkıran giriyordu.



Rakip Sarıyer ; Kalede Metin Mert,  Sarıyer ile futbola başladıktan sonra Trabzonspor ve oradan da Kocaelispor’a geldiği için onlarca maçını canlı izledim. Savunmada Yarovenko, Feridun Alkan, Mehmet Kaplan ve Sinan Engin. Böyle yazınca sadece Sinan Engin’i tanıyorum.  Ortasaha Ali Ravcı, Esat Bayram,  Sercan Görgülü, Selçuk Bıyıklı, Forvet ise Erdi Demir ve Cengiz Güzeltepe. Erdi 1987 yılında Fenerbahçe’ye transfer olan ve ligin en pahalı oyuncusu ünvanı alan bir oyuncuydu.


Mücadele  hızlı başlıyor, 33.dk geldiğinde tabelada 3-0 Fenerbahçe üstünlüğü vardı.  34.dk Erdi’nin penaltı golü ile skor 1-3 oluyor ve ilk yarı bitiyordu. Mücadele’nin 2.yarısının ortalarında 66.dakikada Sarıyer  Sercan Görgülü ile skoru 2-3’e getiriyor ve mücadelede heyecan artıyordu.  Ancak 84.dk Oğuz Çetin, 88.dk Bülent Uygun’un golleri geliyor ve maç 2-5 Fenerbahçe üstünlüğü ile bitiyordu. 



Maçtan bir gün sonra bugünlerde herkes tarafından sözleri paylaşılan, yazıları paylaşılan İslam Çupi ‘’ Ucuz Gece ‘’ başlıklı yazısını yazıyor, Fenerbahçe’yi yerden yere vuruyordu. Hatta yazısının son bölümünde ‘’ İyi şeyler yazmak isterdim ama, iyi şeyler görmüyorum ki Fenerbahçe’de, iyi şeyler görmediğim Fenerbahçe’de , iyi şeyler yazmak benim işim değil, vücudunun her hücresiyle hayal görenlerin işi … ‘’ yazıyordu.

Skorun 5-2 bittiği maçlardan sonra Türkiye’de bugün neler yazıldığını düşününce İslam Çupi’nin söyledikleri ‘’ Çok sert ‘’ olarak değerlendirebilir. 

Bülent Uygun’a gelelim. Tam 19 yıl önce Fenerbahçe forması ile Sarıyer’e 4 gol atan ‘’ Asker Bülent ‘’ bir kaç gün önce kariyerinde tekrarladığı istifa kararlarından birini daha gerçekleştirdi ve Elazığspor'dan da ayrıldı. Onun öncesi şikeden ceza aldı ... 

Tayfur Havutçu da o günden sonra başarılı olan - Kocaelispor, Beşiktaş ve milli forma - ancak daha sonra 3 Temmuz şike sürecinde ceza alan birisi olarak tarihteki yerini aldı ...

Emre Aşık, Oğuz Çetin, Aygün Taşkıran, İlker Yağcıoğlu ve Engin İpekoğlu o maçtan sonra futbol kariyeri iyi şekilde devam eden oyuncular oldular. Milli takım ve kulüp takımları ile önemli başarılar yakaladılar.

Sarıyer'in o gün antrenörlüğünü yapan eski futbolcu Yakup Kaptan 2012'nin Ağustos ayı sonlarında bıçaklı saldırıya uğradı ve öldürüldü. O günden kalan en kötü bilgilerden biri.

Fenerbahçe'nin hocası Holger Osieck Avustralya milli takımının hocalığını yapıyor. O günden bugüne kadar gelen en başarılı isimlerin başında geliyor. Tabii yine Holger Osieck'i Kocaelispor hocası olduğu dönemde statta izleme şansını da yakaladık - pek hatırlamasam da -. Daha sonra Urawa Reds'i çalıştırdı.

Maçın hakemi Ahmet Çakar'ı anlatmaya gerek yok, hayatını insanları karalamak, insanlara sürekli belaltı vuran biri olarak sürdürüyor.

Tam 19 yıl önce 10 Ekim 1993 tarihinde olan maç, maçtan kalanlar böyle ... Hayat kimilerini vezir, kimilerini ise rezil ediyor ... 

Hiç yorum yok: