11 Ağustos 2011 Perşembe

Milli Maçımız ve Emre'nin Islıklanması


Türkiye Estonya'yı hazırlık maçında Kazım'ın 2 ve Emre'nin golüyle 3-0 yendi. Mücadele Galatasaray'ın stadı Türk Telekom Arena'da oynandı. Mücadele hakkında yazacak çok şey var aslında.

Kazım'ın gayet laubali şekilde oynadığı etkili futbolu ve attığı 2 şahane golü, Selçuk Şahin'in iyi oyununu, Sinan Bolat'ın zaman zaman heyecanlı olmasına rağmen iyi kaleciliğini, Gökhan Gönül'ün bütün maç boyunca bitmek bilmeyen enerjisini, kestiği topları, verdiği pasları, Gökhan Töre'nin ve Mehmet Ekici'nin oyuna girdikten sonra rahat çalımlarını, güzel paslarını, iyi futbollarını, Serdar Kesimal'in, Burak Yılmaz'ın, Arda Turan'ın kötü futbollarını, Emre Belözoğlu'nun 1 golünü, hazırladığı golü, kaptığı topları, verdiği uzun pasları, futbolu özledik, futbol bizim her şeyimiz dediğimizi iddia ederek ilk milli maç tribünleri nasıl boş bıraktığımızı yazabiliriz.

Ancak tüm bunların önüne geçenler oldu. Fotoğrafta 5 numaralı forma ile duran, elinde Türkiye bayrağı olan, kolunda kaptanlık pazubandı ile duran Emre Belözoğlu'nun oyunda kaldığı süre içerisinde ıslıklanması maçın önüne geçti. Mücadele başladı Emre ıslıklandı, Emre oyundan çıktı kenarda otururken bile ıslıklandı, yuhalandı. Penaltı atarken sanki en ateşli deplasmanda oynuyoruz gibi ıslıklandı. Kendi ülkesinde bir oyuncu penaltı atarken ıslıklandı.

Islıklamalar devam ederken müthiş oynadı. Attığı uzun toplar, tam ıslıklar devam ederken yaptırdığı penaltı, takım arkadaşlarına bırakmadan topu alması ve gayet soğuk kanlı şekilde kaleciyle topu farklı köşelere göndermesi, Kazım'ın attığı golde gol pasını vermesi, kaptığı toplar ile müthiş bir 45 dk oynadı. 

Emre neden ıslıklandı? Fenerbahçeli diye mi? Zamanında yaptığı yanlışlar için mi? Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye gittiği için mi? Ya da başka bir şeyler mi var. Bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey bir milli futbolcunun, bir kaptannın, üzerinde Türk bayrağı olan bir futbolcunun hangi şartlar altında olursa olsun ıslıklanması ayıptır. Yakışmıyor.

Türk Telekom Arena'da Emre, Şükrü Saracoğlu'nda Sabri, Avni Aker'de Selçuk İnan, İnönü'de Sercan Yıldırım ... Bu ıslıklamalar sürer gider.

Bu ıslıklamalar kime nekazandırıyor? Hiç kimseye bir şey kazandırmıyor. Kime ne kaybettiriyor? Tüm ülke sporuna çok şey kaybettiriyor.

Son olarak Emre'nin golü attıktan sonra armasını öpmesi, Hiddink'in de dediği gibi bu tepkilere gayet sakin şekilde bakması iyi bir mesaj olmuştur. Ya da biz de mesaj mı verelim ; Cem Garipoğlu, Sabri Sarıoğlu ...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

http://ultrasmovement.blogspot.com/2011/08/terbiyesizligin-kaptan.html

Harun dedi ki...

Tribünlerin boş olduğu kanısına katılmıyorum..gayette doluydu tribünler hatta ramazan ayında olmamıza rağmen , stada ulaşımın çok zor olmasına rağmen , ağustos sıcağı olmasına rağmen vs vs vs

diğer taraftanda emreyi ıslıklayanların arasındaydım aklı başında olduklarını sanmıyorum..